6 sfaturi de la ginecolog pentru gravide care au mai greu acces la servicii medicale din cauza COVID-19

TOTUL DESPRE MAME
scris pe

În aceste vremuri dificile în care controlul la medicul curant a fost restricționat pentru cazurile care nu sunt urgente, o anume categorie de femei are în mod special de suferit. Este vorba despre cele care poartă în pântec o viață de care, acum mai mult ca oricând, trebuie să aibă grijă.

 

Pentru că nu mai pot merge la control așa cum ar fi făcut-o fără măsurile de urgență luate la noi în țară, am stat de vorbă cu doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică ginecologie, pentru câteva sfaturi importante, astfel încât femeile însărcinate să nu intre în panică.  „Ce trebuie să spunem din capul locului este că femeile gravide nu sunt mai expuse la virus decât celelalte categorii ale populației, țină să spună femeilor însărcinate dr. Andreas Vythoulkas.

Andreas Vythoulkas

Medicul are câteva sfaturi importante pentru gravide, în această perioadă.

1. Evitați deplasările inutile

 

Amânați tot ce nu este urgent în această perioadă și stați acasă, într-un mediu sigur. Chiar și cumpărăturile ar fi bine să fie făcute de un alt membru al familiei.

2. Cât mai puțin stres!

Este o perioadă stresantă, iar stresul nu face bine unei femei gravide. De aceea, recomand cât mai puțin acces la informațiile zilnice – de cel mult doua ori pe zi este o expunere suficientă. În rest, este timpul pentru cât mai multă odihnă, pentru filme și cărți bune, pentru companie plăcută și gânduri pozitive, chiar dacă, poate, este cel mai dificil de pus în aplicare sfat.

3. Atenție la câte lichide consumați

 

Hidratarea corespunzătoare este indicată pentru evitarea infecțiilor urinare, care sunt mai frecvente atunci când vorbim despre o femeie gravidă. Consumul a 2l de apă plată pe zi ar putea ține la distanță astfel de neplăceri.

4. Alimentați-vă corect!

 

Nu săriți peste mese, consumați alimente diversificate și sigure, nu consumați carne crudă, lactate nepasteurizate și nici brânzeturi cu mucegai. Aportul de calorii ar trebui obținut din proteine și lactate de calitate, legume și fructe din belșug. Nu consumați alcool, chiar dacă, pentru o clipă, vi se pare potrivit contextul. În sarcină, alcoolul este complet interzis.

5. Urmăriți online cursuri pentru gravide.

 

De asemenea, un jurnal de sarcină folosește și pentru umplerea timpului, dar poate conține informații relevante și pentru medic, pe care, în timpul unei conversații telefonice le-ați putea uita.

6. Nu folosiți automedicația.

 

Pe perioada sarcinii, chiar orice medicament trebuie verificat cu medicul curant. Pentru orice modificare a stării normale, luați legătura cu medicul care vă urmărește sarcina.

 

Alte articole despre sarcină în vremea pandemiei de coronavirus citiți mai jos:

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa