10 nou născuți din Timișoara, confirmați cu coronavirus

Theodora Fintescu, redactor
scris pe
nou născuți cu coronavirus
Deși copiii sunt infectați, mamele lor nu sunt purtătoare ale virusului.

10 nou născuți din Timișoara au fost confirmați cu coronavirus luni, 06.04, toți fiind născuți la maternitatea Odobescu. Cu o zi înainte, alte 25 de persoane, angajați sau pacienți ai maternității, au fost, la rândul lor confirmate ca purtătoare ale infecției cu Covid- 19.

Luni seara, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19. Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020, iar rezultatele arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19.

Mamele, teste negative

Testele mamelor acestor nou născuți sunt negative, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, copiii au fost infectați în urma interacțiunii cu personalul medical infectat. Nouă dintre bebeluși au fost externați înainte de cunoașterea rezultatelor testării, iar în acest moment se află acasă. Conform procedurii, ei vor trebui acum internați la clinica Bega a Spitalului Județean Timișoara, cea care se ocupă de cazurile COVID 19.

Activitatea secţiilor de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Clinicii „Dr. Dumitru Popescu” (maternitatea Odobescu) a Spitalului Municipal Timişoara va fi restrânsă, fiind asigurate doar urgenţele, după ce 25 de persoane – cadre medicale, lehuze şi o gravidă – au fost confirmate cu Covid-19, potrivit informaţiilor furnizate duminică de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, informează Agerpres.

La Odobescu se vor trata doar urgențele

„Având în vedere faptul că în secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost confirmate 25 de cazuri Covid-19 pozitive (13 cadre medicale, 11 lehuze şi o gravidă), urmare a reevaluării situaţiei, DSP Timiş a transmis mai multe recomandări, între care restrângerea activităţii unităţii sanitare, astfel încât să fie asigurate doar urgenţele”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, alte recomandări vizează externarea pacientelor a căror stare de sănătate permite acest lucru, în urma unei evaluări individuale; izolarea personalului medical şi auxiliar care a avut contact direct cu caz confirmat Covid-19, timp de 14 zile de la ultimul contact.

De asemenea, DSP Timiş recomandă redirecţionarea pacienţilor depistaţi pozitiv în urma testului pentru Covid-19 către Spitalul Judeţean Timişoara – Clinica Bega (declarată maternitate COVID); izolarea contacţilor de familie pentru o perioada de 14 zile în cazul pacientelor externate la cerere (două din judeţul Timiş şi câte una din judeţele Arad şi Caraş-Severin).

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa