Un tată a descoperit că soția și-a vaccinat în secret copiii. „E un soț bun, dar îi pune în pericol”

TOTUL DESPRE MAME
Vaccinările în cursul copilăriei

  Vaccinările în cursul copilăriei. Dezbaterile despre vaccinuri se întâmplă să dezbine inclusiv soții între ei. Într-o postare apărută pe Reddit, o mamă a povestit cum și-a vaccinat pe ascuns copiii pentru că nu a reușit să își convingă soțul. În ciuda epidemiei de rujeolă, care continuă să se extindă în România, dar și în țări din vestul Europei sau în SUA, există în continuare reticență printre părinți să imunizeze copiii mai ales când vorbim de vaccinarea care protejează de rujeolă și care a fost asociată cu apariția autismului la copii. Sunt însă cazuri, cum este cel de față, în care vaccinările nu sunt făcute deloc.

  Mama a început să își pună problema imunizării celor mici în momentul în care unul dintre copii s-a îmbolnăvit grav și a ajuns în spital.

  În postarea pusă pe Reddit, mama povestește că a crezut că soțul ei este doar precaut când i-a spus că nu vrea să imunizeze copiii. Însă cum anii au trecut și copiii au crescut, a realizat că situația nu se va schimba.

  Vaccinările în cursul copilăriei. Episodul care a mobilizat-o pe mamă

  Momentul care a făcut-o să acționeze pe cont propriu a fost cel în care fiica ei a făcut febră mare și a mers cu ea la urgențe. „Medicul mi-a povestit de un copil de 4 luni care a fost spitalizat în urmă cu trei zile pentru meningită și a supraviețuit deși se așteptau cu toții să moară. Am încercă să îi explic medicului că eu sunt de acord cu vaccinarea, însă nu m-a crezut când i-am spus că până acum am respectat dorința soțului meu. Medicul și-a terminat discursul spunându-mi: «Uite, copiii mei sunt vaccinați». Asta m-a făcut să mă simt rușinată. Cu toate că soțul meu este un om bun, cu suflet bun, ne pune în pericol copiii”.

  UPDATE : Not sure how to deal with my 37F Antivaxx Husband 35M from relationship_advice

            Postarea mamei

  Într-un update făcut la postarea inițială, mama a povestit că în cele din urmă a decis să treacă peste decizia soțului și să ducă copiii la vaccinare.

  Copiii s-au dat de gol

  „Am dus copiii la centrul medical comunitar, unde au făcut primele rude de imunizări (patru vaccinuri pentru fiecare copil), iar peste trei-șase luni trebuie să mergem pentru următoarele. A trecut o săptămână și soțul nu are nici cea mai mică idee…” Situația nu a durat însă mult, tatăl bănuind la un moment dat ce se întâmplă.

  La următoarea rundă de vaccinări, copiii au fost cei care au spus tatălui că au fost imunizați, fără să intenționeze neapărat asta. ”Tot pomeneau de bubița lor, așa că soțul a întrebat dacă au fost la vaccinare iar eu i-am spus adevărul – că am început cu un an în urmă să îi imunizez”.
  Mama s-a scuzat că și-a mințit soțul, au discutat și au ajuns la un acord. „I-am explicat că recentele epidemii de rujeolă din apropiere mă speriau și eram îngrijorată pentru copii”. A fost argumentul care a domolit tatăl. „Nici măcar nu a ridicat vocea, m-a sărutat și ne-am împăcat. A înțeles că am făcut asta pentru copii, nu împotriva lor!”, a concluzionat mama.

  Citiți mai multe despre vaccinare în următoarele articole: 

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa