Părinții au de-a face cu diferite urgențe de sănătate, când vine vorba de copii. Însă multe dintre acestea pot fi rezolvate cu răbdare și calm, nu neapărat cu un drum la spital, scrie parenting.com.
Atunci când copilul tău țipă, este însângerat și confuz, este greu să-ți dai seama dacă este vorba de o urgență medicală adevărată sau este în șoc în urma unei căzături și poate fi calmat de către tine. Cum îți dai seama ce să faci? De cele mai multe ori, este recomandat să-l lași pe medicul pediatru să decidă, așa că sună-l de fiecare dată înainte de a fugi la spital. Mai jos, am enumerat câteva dintre situațiile care te pot alarma și lucrurile pe care este indicat să le faci.
Copilul cade la locul de joacă și-și strică un dinte
În acest caz, este recomandat să suni dentistul. În cel mai bun caz, este vorba despre un dinte de lapte, iar dentistul îl poate scoate dacă este distrus. Nu vrei ca piticul tău să înghită dintele afectat, care poate cădea oricând. Dacă nu este vorba de un dinte de lapte, pune dintele într-un recipient și du-l imediat împreună cu cel mic la dentist. Medicul stomatolog s-ar putea să-l poată reimplanta. Dacă nu găsești dintele avariat, iar copilul tușește sau nu poate respira, sună la 112.
Copilul scapă o cană cu ceai fierbinte pe el
Dacă arsura acoperă o mare parte din corp, dacă este pe față, mâini, picioare sau părțile intime, mergi la urgențe cu cel mic. Arsurile sunt destul de periculoase la copiii mici, așa că cel mai indicat este să iei legătura cu pediatrul și să ceri îndrumare în funcție de situație.
Un alt copil îl mușcă pe copilul tău
Dacă îi dă sângele copilului tău, ar trebui să suni medicul pediatru imediat. Acesta va decide unde să mergi cu cel mic, în funcție de localizarea mușcăturii și de cum arată. Ar trebui să speli imediat rana, cu apă călduță și săpun, după care poți întreba doctorul ce tratament poți aplica local. Gura oamenilor este plină de microbi, putând cauza infecții serioase.
Copilul tău cade, își mușcă limba și sângerează
Poți merge la urgențe dacă sângerează mai mult de 10-15 minute, după ce ai aplicat presiune direct pe rană. Pentru a face acest lucru, umezește un prosopel cu apă rece, ia-l pe cel mic în brațe și presează prosopul pe părțile afectate ale limbii. Limba este vascularizată puternic, așa că va sângera mult, ceea ce te-ar putea speria. Iar plânsul copilului poate înrăutăți sângerarea. La spital, doctorul nu poate face mult mai multe decât tine. Va încerca, de asemenea, să-l calmeze pe cel mic și să aplice presiune pe limbă. După aceea, evită să-l hrănești pe cel mic cu mâncăruri sărate sau acide, până când se vindecă limba.
Găsești paharul cu vin golit, iar copilul are o mustață de merlot de toată frumusețea
Mergi la spital cu cel mic dacă nu știi cât alcool a consumat. Alcoolul afectează copiii în același fel în care îi afectează și pe adulți, cu diferența majoră că au nevoie de o cantitate mult mai mică să se îmbete sau să se otrăvească cu alcool. Din cauza aceasta, copilul poate vomita, se poate îneca sau chiar avea probleme respiratorii. Mergeți la doctor, iar data viitoare ai grijă unde îți lași paharul!
Tu cu ce urgențe de sănătate te-ai confruntat?
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.