Un nou-născut a murit în aceeași maternitate privată din Constanța unde o mamă a murit la naștere

TOTUL DESPRE MAME

  Potrivit presei locale din Constanța, bebelușul care a murit în Spitalul Privat Isis nu respira la naștere și a fost resuscitat, decesul acestuia fiind declarat la Spitalul Județean Constanța, ulterior. Totul s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 2 februarie 2018. Reamintim că în aceeași clinică privată o mamă a murit în luna ianuarie 2018 după ce a născut natural un băiețel. 

  De data asta, tragedia a lovit o mămică din Constanța  care nu a apucat să își țină pruncul pe care l-a adus pe lume în brațe! Imediat după naștere, se pare că au apărut complicații, asta pentru că, potrivit unor apropiați ai familiei, copilul nu respira. Acesta a fost resuscitat în cadrul clinicii private ISIS, însă fără succes.

  O ambulanță a preluat nou-născutul de la clinică vineri, 2 februarie, puțin după ora 06:00 dimineața, și l-a transferat la Spitalul Județean Constanța, unde nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Acesta a făcut un stop cardio-respirator la clinică, a fost resuscitat și apoi transferat la spital, fiind intubat. Nou-născutul a intrat din nou în stop cardio-respirator la spital și a fost declarat decedat în jurul orei 11:00.

  Reamintim că recent, în aceeași  clinică privată Isis, o femeie a murit după ce a născut natural al doilea copil, primul fiind născut prin cezariană. Cauza decesului  a fost ruptura uterină care a generat o hemoragie masivă. Mămica a fost transferată la Spitalul Județean Constanța unde s-a încercat salvarea ei, însă fără succes.  Dr. Vlad Tica, medic șef al Secției de Obstetrică Ginecologie 1 din cadrul Spitalului Județean Constanța, unde a ajuns mămica, a declarat că pacienta a fost transferată în stare foarte gravă, la aproximativ 10 minute după ce a ajuns la Urgență intrând în operație. În încercarea de salvare a tinerei au fost folosite 15 unități de sânge, 19 unități de soluție perfuzabilă, 3 unități de trombocite, antibiotice de ultimă generație. Pe masa de operație, pacienta a suferit trei stopuri cardiorespiratorii. Tânăra care a murit după naștere era căsătorită și împreună cu soțul său mai aveau un băiețel.

  Situaţia a intrat şi în atenţia Ministerului Sănătăţii! Prezentă la o emisiune tv, noul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că situaţia este de neconceput şi că a dispus un control la clinică, pentru a verifica dacă autorizarea acestei clinici este în standarde.

  „Procedurile sunt clare. Din păcate, nu se respectă. Am întâlnit multe cazuri în care au izbucnit scandaluri pentru că cineva nu cunoștea aceste proceduri. Am dispus trimiterea unui control, pentru a verifica dacă autorizarea acestei clinici este în standarde”, a spus ministrul Sănătății.

  Daca ti s-a părut util acest articol, dă Like paginii noastre de Facebook, unde vei putea citi mai mult articole interesante.

   

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa