Tratament cu celule stem pentru un pacient de trei ani, facilitat de Cord Blood Center

TOTUL DESPRE MAME

Alex s-a născut sănătos, dar la vârsta de 11 luni a avut un accident care a schimbat viața întregii familii. S-a înecat în timpul unei mese și a suferit un stop respirator. Minutele scurse până la resuscitarea cardiorespiratorie au dus la apariția leziunilor neurologice severe, cu ulterioara stabilire a diagnosticului de paralizie cerebrală. A urmat o luptă cu viața, multe luni petrecute în diferite spitale din Europa și un șir lung de terapii pentru micuțul care, în urma accidentului, este imobilizat și și-a pierdut abilitatea de a înghiți singur mâncarea. De mai bine de doi ani familia încearcă din răsputeri să îl ajute pe micuț să își mențină o stare fizică bună și să înregistreze progrese. Programul zilnic al copilului include sesiuni de kinetoterapie, deglutiție, masaj, acupunctură, osteopatie, hidroterapie și hipoterapie. Periodic, familia merge în Ucraina unde urmează o sesiune de două săptămâni de tratamente intensive de recuperare.

Alex are acum trei ani și urmează să plece în Statele Unite la începutul lunii februarie, unde i se va administra grefa proprie de sânge placentar procesată și depozitată de specialiștii Cord Blood Center din laboratorul de la București.

Este pentru prima dată când se realizează eliberarea și utilizarea unei grefe de sânge placentar pentru un pacient român care suferă de paralizie cerebrală. 

 

„Cord Blood Center nu doar stochează sângele placentar și celulele stem aferente, ci își propune să ajute clienții, în caz de necesitate, în vederea efectuării unui transplant. Este și cazul lui Alex care suferă de o afecțiune ce poate fi tratată cu propriile celule stem. Terapia de care va beneficia copilul este încă experimentală, dar și-a dovedit utilitatea în diferite cazuri tratate la Duke University Hospital din SUA,” a afirmat Directorul General Cord Blood Center, Dr. Tudor Panu.

În anul 2010 Cord Blood Center a iniţiat programul Suport pentru transplant, prin care este alături de toți clienții săi, oferindu-le în caz de necesitate sprijin financiar de până la 185.000 euro pentru efectuarea unui transplant în străinatate.

„În mod similar, în cazul lui Alex, Cord Blood Center nu doar facilitează accesul la tratament, dar va susține și toate cheltuielile aferente deplasării și terapiei ce va fi efectuată în curând în Statele Unite, într-una din primele 10 instituții medicale de elită din SUA,” a adăugat Dr. Tudor Panu.

Părinții lui Alex au ales să stocheze celulele stem din sângele placentar la nașterea lui Alex  după o documentare riguroasă și după ce s-au convins că în domeniul terapiilor cu celule stem au loc în permanență inovații.

Știați că:

  • În România, mai puțin de 10 % din copiii care se nasc beneficiază de recoltare de celule stem?
  • În ultimii 12 ani numărul de transplanturi care utilizează grefe de sânge ombilical a crescut de 10 ori?
  • Peste 25.000 de grefe de sânge ombilical au fost utilizate, la nivel mondial, până în 2012, pentru tratarea diferitelor afecțiuni?
  • Sunt 1/200 șanse ca o persoană să aibă nevoie de un transplant cu grefă proprie sau un transplant înrudit, pe durata unei vieți de 70 de ani

Pentru mai multe informații vizitați site-ul Cord Blood Center.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa