A venit copilul cu păduchi? Nu fugi să cauți gaz! Poți scăpa de ei mai simplu!

Ileana Mirescu

-Doamnă, trebuie să vorbesc ceva cu dumneavoastră!

Când te sună învățătoarea și îți spune cuvintele astea deja în cap îți rulează zeci de filme. Bătăi, accidente, boli, leșinuri, răpiri, înjurături. Deja calculezi în câte minute ajungi la școală.

Fiica dumneavoastră a fost la cabinet … (deja restrângi scenariul la drame din spectrul medical)…vâjâit de cap…alte cuvinte spuse de învățătoare…are niște păduchi, dar nu e ceva grav. Sunt niște soluții cu care îi puteți scoate.

Acest articol conține plasare de produse

Amintiri despre păduchi

Mulțumești cerului că nu este bolnavă. Sunt doar niște păduchi. Dar te fac să te duci cu ochii minții în urmă cu 30 și ceva de ani când s-au lipit și de tine niște vietăți de-astea enervante și îți aduci aminte tot chinul. Gaz, pieptănat non-stop, usturimea scalpului, tuns scurt, rușinea de a spune cuiva ce ai pățit, iar gaz, iar pieptănat, mâncărimea capului, statul în casă pentru că părul mirosea ciudat și se prindea lumea care-i problema.

Și-atunci nici măcar nu aveam părul lung cum îl are fii-mea. Eram tunsă ”castron”, model anii 90, dovada clară că nu tot ce e la modă e și bun. Partea bună a întregii aventuri păduchioase a fost că m-am ales cu o freză mai normală, dar nu aș fi vrut să treacă și fata mea prin aceleași chinuri.

Ușor panicată (bine, recunosc, mai mult) l-am sunat repede pe tata care are o rețea de tot felul de oameni care știu alți oameni, să îmi facă urgent rost de gaz. Am strâns toate așternuturile, toate căciulile, tot ce s-a putut prin casă și le-am pus la spălat cu ulei esențial de tea tree, despre care am citit că omoară păduchii.

Am pus ulei esențial și în șamponul nostru și ne-am spălat toți ai casei, cu gândul să îi zăpăcim măcar până când apare tata cu gazul. Intrasem pe pilot automat. Cred că fiecare mamă are momente în care mintea i se blochează și nu mai vede soluții.

Soluția să scapi de păduchi e la farmacie, nu panica

Când eram în febra pieptănatului, mă sună iar doamna învățătoare. Mă anunță că mai sunt și alți copii în clasă cu aceeași problemă și că una dintre mămici a găsit la farmacie o soluție care omoară imediat lighioanele care îmi dădeau nu doar mâncărimi, ci și dureri de cap. Mi-am notat pe o hârtie, dar gândul îmi era tot la gaz. Aveam în cap o soluție și voiam să merg cu ea până la capăt.

Până la urmă a venit și gazul. Câtă bucurie! Dacă câștigam la loto și tot nu reacționam așa. Era adus de un coleg de-al tatălui meu, care știa printr-un sat din Teleorman, pe cineva care mai avea prin curte licoarea puturoasă.

Am sunt-o pe mama să o întreb care-i procedura cu gazul și imediat ce am aflat detaliile am luat-o pe fii-mea în baie și am dat să încep. Doamne, cum mirosea! Mi-am zis că e pentru un scop bun, așa că am încercat să ignor. Am pus gaz pe o dischetă demachiantă și am început să o tamponez pe la rădăcină, pe cărare, așa cum mi-a spus mama la telefon. Copila, pe bună dreptate, a sărit ca arsă.

Există șampoane antipediculoză eficiente

Planul e plan, dar uneori e bine să recunoști că nu ai luat decizia greșită. Am închis sticla de gaz, am pus-o într-un colț întunecat al dulapului de pe balcon. I-am dat soțului bilețelul pe care am scris ce mi-a dat doamna învățătoare și l-am trimis la singura farmacie deschisă non-stop din cartier.

păduchi

A venit cu o cutie mare în care erau un șampon, un pieptăn și niște instrucțiuni.Șampoanele și Spray-ul tratament SantaDerm ParasiteS – Complexul de ingrediente active utilizat în aceste produse a fost testat clinic pe subiecți începând cu vârsta minimă de 3 ani și s-a dovedit a fi eficient împotriva păduchilor de cap și ouălor acestora. Produsele conțin 3 ingrediente active naturale: Ulei de Andiroba, ce respinge insectele hematofage, Quassia Amara, ce favorizează desprinderea păduchilor și a lintenilor de pe firul de păr și Ulei de Neem, care are acțiune de insecticid natural. Șampoanele sunt disponibile în două variante 50 și 150 ml, iar spray-ul este disponibil în varianta de 100 ml.”

Nu prea cred în soluții minune, dar am zis să încerc pentru că oricum varianta a doua era să îi ard pielea cu gaz. Am făcut ce scria în instrucțiuni, am pieptănat-o foarte mult, apoi am repetat toți din casă procesul.

Până la urmă important este să găsești ceva bun în toate…

Acum am să vă spun un mic secret. Mi-a plăcut că a avut păduchi. De ce? Pentru că timp de două ore cât ne-am pieptănam reciproc am vorbit câte în lună și în stele. Mi-am adus aminte de momentele când era mică-mică și stătea cuibărită în brațele mele și îmi povestea te-miri-ce pe limba ei. Acum am vorbit despre relații, despre secrete, despre rușinea de a avea păduchi, despre importanța discreției, despre prieteni.

În zilele următoare ne-am spălat cu șampon obișnuit, dar la pieptănat am folosit instrumentul oferit de ParasiteS pentru că are dinții foarte-foarte deși și nu scapă niciun păduche.

… și să fii preventiv

spray repelent păduchi

După vacanță am apelat la spray-ul repelent împotriva păduchilor, destinat atât spațiilor populate de adulți, cât și de copii cu vârsta mai mare de 3 luni. În plus, poate fi utilizat și pe piele sau pe suprafețele de pe care doriți să eliminați păduchii (paturi, cearșafuri s.a.), fără să le păteze. Produsul conține Citiodiol, un ingredient activ natural extras dintr-o specie de eucalipt. Poate fi utilizat atât de adulți, cât și pentru copii cu vârsta mai mare de 3 luni. Efectul biocid apare după 10 minute de la pulverizare.

Acum că începe școală ne facem iar provizii de spray ParasiteS. S-o păstra distanța socială, dar păduchii nu știu de ea și nici nu au uitat să sară.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa