Soluții pentru răul de mișcare la copii. Sfaturi pentru mame

Ramona Dinescu

  Am găsit nouă soluții pentru răul de mișcare la copii. Încearcă-le și anunță-ne apoi care dintre ele funcționează.

  Oare răul de mișcare al copilului ar trebui să țină o familie departe de a mai călători? Nici gând aș spune eu, și la fel spun și specialiștii de la travelmamas.com. Dacă cel mic suferă de rău de mișcare, există o mulțime de opțiuni pe care le ai la îndemână pentru a preîntâmpina grețurile cauzate de mișcare.

  Răul de mișcare poate apărea indiferent de mijlocul de transport, indiferent dacă cel mic călătorește cu mașina, cu trenul, cu vaporul sau cu avionul.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: ghimbir împotriva grețurilor

  Îți amintești când aveai grețuri matinale în sarcină și scăpai de ele cu ghimbir? Ei bine, ghimbirul este un remediu natural care te ajută să scapi de problemele ce vin de la stomac. Limonadă cu ghimbei, ceai de ghimbir sau pastile pe bază de ghimbir, toate sunt bune pentru copii.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: distrage-i atenția!

  O soluție foarte bună împotriva răului de mișcare este să nu te gândești la el. Distrage-i copilului atenția citindu-i o carte, punându-i muzică sau un audiobook. Orice altă activitate care necesită multă concentrare și gândire precum un joc sau desen ori modelaj, poate înrăutății lucrurile.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: dimenhidrinat!

  Dimenhidrinatul este un antihistaminic ce combate răul de mișcare atât la copii cât și la adulți. Cere sfatul medicului și dacă primești acordul lui, cumpără de la farmacie acest medicament sub formă de tablete masticabile. Are un efect mai bun dacă este luat cu o oră înainte de a pleca la drum.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: alegeți-vă locurile cu atenție!

  Când călătoriți cu avionul, dacă știi că îi e rău de mișcare copilului tău, alege locurile din dreptul aripilor, iar dacă mergeți cu vaporul, alege locurile din centru. În aceste locuri se simte mai puțin senzația de mișcare.

  Pune-ți copilul să se uite la drum atunci când mergeți cu mașina sau să caute cu privirea linia orizontului.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: încearcă presopunctura

  Există benzi de presopunctură care stimulează un punct anume la încheietura mâinii și înlătură senzația de greață astfel.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: dă-i o gustare bogată în proteine

  Experții spun să nu mănânci mult înainte de a pleca la drum. În schimb, poți mânca o gustare bogată în proteine cu câteva ore înainte de plecare pentru a nu avea stomacul gol. Poate de aceea se servesc alune în avion.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: scoate-l la aer!

  Atunci când e posibil, evident. Recunosc că eu am rău de mișcare și de câte ori mergem cu vaporul prefer să stau pe punte. Aerul care îmi bate în față și stropii de apă care ajung pe mine mă revigorează.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: Încercați ceva dulce!

  Un desert, chiar dacă doar psihologic, poate face un copil să se simtă mai bine atunci când îi este rău.

  Soluții pentru răul de mișcare la copii: folosește uleiuri esențiale!

  Nu credeam în uleiurile esențiale până vara trecută când m-am convins de puterea lor. Însă cred și acum că trebuie să fie de foarte bună calitate, iar cele de calitate sunt extrem de scumpe. Folosește un ulei esențial de mentă, ghimbir sau dintr-un amestec din acestea două pentru a înlătura senzația de greață.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa