Soluție naturală pentru creșterea imunității la copil

TOTUL DESPRE MAME

Vremea este schimbătoare, iar asta înseamnă mai multe episoade de răceală pentru copii. Diferențele de temperatură, imunitatea scăzută după sezonul de iarnă, sunt factori favorizanți ai răcelilor și virozelor.

Totul începe cu o ușoară durere în gât, secreții nazale, strănut, după care se poate ajunge chiar la febră și zile bune de stat la pat.

De aceea, este important ca, încă din această perioadă de debut a răcelii, să ajutăm organismul celui mic să lupte pentru că, atunci când vine vorba despre virozele respiratorii, formele cele mai grave ale acestor afecțiuni se întâlnesc în special la copii și la persoanele în vârstă.

În caz de răceală, soluţiile nazale desfundă nasul, iar paracetamolul scade febra. Administrarea aspirinei este contraindicată copiilor, deoarece poate duce la apariţia sindromului Reye, afecţiune cerebrală uneori fatală.

De aceea, cel mai bine este să apelezi la soluții cât mai blânde de tratare a virozelor respiratorii  Însă, așa cum știm deja, mai important este să previi decât să tratezi, iar imunitatea are un rol cheie din acest punct de vedere

Un sistem imunitar puternic asigura copilului un sistem natural și puternic de apărare împotriva bolii. Pe de altă parte, un copil cu un sistem imunitar slăbit este vulnerabil sau cel putin mai susceptibil la răceală, gripă sau afecțiuni și mai serioase.

Crește imunitatea natural

În afară de spălatul des pe mâini, mișcarea somnul suficient sau consumul de alimente sănătoase, imunitatea copiilor poate fi stimulată cu ajutorul unor suplimente care au la bază compuși naturali.

Cătina, ghimbirul, echinaceea, propolisul și seleniul sunt printre cele mai mari ajutoare în combaterea virozelor respiratorii și, tocmai de aceea, ar fi indicat să profităm pentru copiii noștri de aceste minuni ale naturii.

Propolisul este produs din particule mici de rășină aromată pe care albinele le colectează din mugurii foliari ai plantelor și le amestecă cu secreția glandelor salivare și particule de ceară. Acesta este compus din: 55% rășină, 30% ceară, 10% uleiuri aromatice și eterice și 5% polen. Propolisul conține vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid pantotenic și acid nicotinic, precum și minerale: sodiu, potasiu, magneziu, calciu, zinc, fier, mangan, nichel, cupru, stronțiu, cobalt, molibden, vanadiu. Componentele biologice active din propolis pot fi clasificate în mai multe grupuri, din care flavonoizi și fenol acizi, cărora li se atribuie marea eficiență a propolisului.

Seleniul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la protecțiaInfant Uno crește imunitatea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Echinacea susține apărarea imună contra infecțiilor de căi respiratorii superioare, prin stimularea activității celulelor fagocitare.

 

Toate aceste trei elemente esențiale pentru o imunitate de fier se regăsesc în Infant Uno Propokid, un supliment alimentar recomandat de Societatea Română de Pediatrie.

Recomandat copiilor de peste 1 an, Infant Uno Propokid crește rezistența la virozele respiratorii,  previne răceala și gripa și susține apărarea imună contra infecțiilor căilor respiratorii superioare.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa