Semne că ai un pediatru bun

Alexandra Ion

Un pediatru bun este aur! Un pediatru bun este un aliat de încredere, un ajutor și un îndrumător.

Îți spunem câteva din semnele care arată că ai norocul de a avea un pediatru bun.

Un pediatru bun este un excelent comunicator.

Oamenii sunt oameni și pediatrul este și el tot om, așa că poate avea și zile mai bune și zile mai proaste, dar un pediatru bun reușește să stabilească acea cale de comunicare sinceră, firească și omenească cu tine, mama copilului. Acesta este unul din cele mai mari avantaje. Un pediatru bun va avea răbdarea și să te asculte – pentru că știe că mama este cel mai bun, mai fin și mai obiectiv observator al copilului, te va ajuta cu întrebari, va cere lămuriri și nu-ți va spune niciodată nici că exagerezi, nici că nu știi. Un pediatru bun nu va avea o atitudine superioară și nici nu te va critica, dar va avea mereu un sfat și o recomandare bună pentru tine și pentru copilul tău.

Reputația pediatrului este esențială, dar trebuie să ai abilitatea de a filtra informațiile pe care le auzi și să treci totul prin propriile tale experiențe.

Se spune că oamenii sunt exact așa cum reușim noi să-i vedem, așa că unele opinii pe care le auzi despre reputația unui pediatru pot fi subiective pentru că sunt cenzurate de cel care le oferă. Formează-ți propria opinie și construiește-ți relația cu medicul pediatru. Va avea grijă de copilul tău până la 18 ani!

Un pediatru impune respect și te respectă.

Relația cu pediatrul copilului tău, medic în mânile cărui pui viața copilului tău, trebuie să se bazeze pe respect reciproc. Cu certitudine nu se va supăra dacă îl suni la miezul nopții pentru o urgență, dar pe de altă parte acesta va avea abilitatea de a-și organiza programul astfel încât să nu te țină inutil în fața ușii cabinetului său. În ceea ce te privește pe tine, pentru că relația este bazată pe reciprocitate, nu-l vei suna cu zeci de întrebari banale în fiecare zi, dar nici nu vei întârzia la ora stabilită pentru consultație, după cum nu vei fi plecată în parc la ora la care acesta a anunțat o vizită la domiciliu.

Un pediatru bun este cel care se bazează pe instictul mamei și care încurajează mama să țină cont de intinctul său, dar pe de altă parte nu pune un diagnostic fără să analizeze bine situația.

Un pediatru bun poate pune un diagnostic doar pe baza examenului clinic, în cazul unor probleme banale, dar va avea nevoie mereu de investigații de laborator pentru un diagnostic de certitudine. Pe de altă parte nu va solicita niciodată investigații inutile.

Un medic competent va fi la curent cu noutățile.

Va fi pus la curect cu tot ceea ce înseamnă noutăți în materie de medicamente, dar nu va prescrie niciodată cel mai scump medicament, ci doar pe cel mai bun, mereu adaptat nevoilor copilului.

Un indiciu foarte bun care arată empatia medicului pediatru este chiar reacția copilului tău în prezența lui.

Dacă copilul este relaxat, este cel mai bun semn că este un medic plăcut și competent. Abilitatea medicului de a se face plăcut copilului este una dintre cele mai bune dovezi care arată competența lui.

Nu în ultimul rând, un pediatru bun este cel care participa activ la monitorizarea copilului tău, discută deschis cu tine și îți pune întrebări.

Una din întrebările cheie pe care le vei auzi doar din gura unui pediatru bun este adresată mamei. Dacă acesta te întrebă ce mai faci și cum te simți, în general, află că ai un pediatru minunat care știe că binele copilului și starea lui bună – mai ales în cazul copiilor mai mici de doi ani, este rezultatul imediat care decurge din starea bună și din binele mamei.

Citește și: Cuvinte nepotrivite pe care medicii ar trebui să le evite.

Și nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu toate articolele noastre!

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa