Sănătatea se construieşte pas cu pas (P)

Raluca Dumitrică
sănătatea-totul-despre-mame

Eşti un părinte preocupat de sănătatea copilului său? Iată ce ar trebui să știi!

Sunt mama a trei fetiţe simpatice şi drăgălaşe şi, la fel ca oricare alt părinte, sunt foarte preocupată de sănătatea tuturor. Asta înseamnă că pe lista mea scurtă de priorităţi în acest sens se află şi alimentaţia lor. Mă străduiesc cât pot de mult ca din meniul lor zilnic să nu lipsească alimente sănătoase şi variate, pline de vitamine şi nutrienţi, care să le asigure o creştere bună. Se întâmplă, totuşi, ca planificarea mea să nu-mi iasă întotdeauna aşa cum mi-aş dori!

Ca fapt divers, una dintre fete adoră peştele şi poate mânca fără probleme produse pe bază de peşte chiar şi de trei ori pe zi, dar celelalte două nici să nu audă de aşa ceva. Poate dacă aş găti spaghete cu creveţi pentru una aş avea ceva succes sau poate dacă i-aş întinde celeilalte o felie de pâine cu icre ori cu pastă de peşte afumat aş convinge-o să mănânce.

Acizii grași Omega-3 au o importanță vitală

Dar să nu credeţi că aş fi insistat să mănânce acest aliment doar de amorul peştelui şi pentru că mi se pare mie că vietăţile marine sunt gustoase! Ci pentru că ştiu că, pe lângă savoarea sa, peştele vine cu o serie de proprietăţi, proprietăţi de excepţie: acizii graşi Omega-3. Acizii grași Omega-3 au o însemnătate vitală pentru oameni, indiferent de vârstă. Reprezentanții semnificativi ai acizilor grași Omega-3 sunt acidul eicosapentanoic (EPA) și acidul docosahexanoic (DHA), pe care organismul nu ii poate produce singur şi care constituie o componentă esențială a unei alimentații sănătoase. Acidul gras Omega-3 DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului, în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de DHA.

De aceea, am ciulit şi eu urechile de câte ori s-a putut ca să găsesc o soluţie care să-mi permită să nu le privez pe fetele mele de aceşti acizi şi am aflat că există o metodă mai simplă şi clar mai reuşită de a-i face pe copii să capteze calităţile peştelui dintr-o singură înghiţitură. Cum? Cu ajutorul unor suplimente alimentare sub formă de sirop sau de capsule.

Doppelherz® system Omega-3 Junior Sirop, o alegere excelentă pentru copiii mici

Una dintre variantele la care puteți apela si voi pentru a vă asigura ca cei mici beneficiază de calitățile acizilor grași Omega-3 este Doppelherz® system Omega-3 Junior Sirop. Acest supliment alimentar are vitamine importante și conținut ridicat de acizi grași Omega-3, obținuți din uleiuri de pește marin înalt purificate și, un aspect foarte important, mai ales pentru copii, are un gust delicios de fructe. Astfel, produsul este agreat chiar și de cei cărora nu le place peștele.

Acest sirop contribuie la îmbunătățirea stării generale de bine, sprijină efortul intelectual depus de cei mici şi le furnizează o doză în plus de energie. Doppelherz® system Omega-3 Junior Sirop conține, pe lângă importanții acizi grași Omega-3, și vitaminele liposolubile A, D și E, precum și vitaminele B și C, solubile în apă, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Astfel, vitamina D este necesară pentru creșterea normală și dezvoltarea sistemului osos la copii.

Datorită unei tehnologii speciale de fabricație, acizii grași Omega-3 sunt prezenți în Doppelherz® system Omega-3 Junior Sirop sub formă de perle micuțe cu gust neutru, fără gust de peşte. Produsul este, astfel, deosebit de potrivit pentru copiii, tinerii, dar și pentru adulții cărora nu le place peştele.

Doppelherz® aktiv Omega-3 + Vitamina A + D + E + C pentru copiii de şcoală

O altă variantă la care puteţi apela este Doppelherz® aktiv Omega-3 + Vitamina A + D + E + C pentru copii. Pentru că în zilele noastre copilul este suprasolicitat cu teme primite la şcoală, diverse activități educative sau de recreere, trebuie să-i oferim o alimentație adecvată şi să-l ferim, atât cât se poate, de boli și eforturi excesive. Nu în ultimul rând, trebuie să contribuim la dezvoltarea lui, suplimentându-i alimentația cu minerale și vitamine menite să îi întărească sistemul imunitar și rezistenţa.

Doppelherz® aktiv Omega-3 + Vitamina A + D + E + C pentru copii este un supliment alimentar sub forma de capsule masticabile cu ulei de somon și vitamine, cu gust de lămâie și care conține 130 de mg DHA în combinaţie cu Vitaminele A, D, C şi E. Vitamina D (1,25 μg) este necesară pentru creşterea normală şi dezvoltarea sistemului osos la copii.

Principalele beneficii ale uleiului de somon si ale vitaminelor A, D, E si C

Ştim că acizii grași Omega-3 sunt de maximă importanţă pentru oameni, indiferent de vârstă, iar peștii de apă rece, ca de exemplu macroul, heringul sau sardelele, sunt o sursă bună de astfel de acizi. Dar cum nu oricărui copil sau adult îi place să mănânce pește de mai multe ori pe săptămână, putem să ne folosim cu toată încrederea de aceste suplimente alimentare.

Capsulele masticabile de la Doppelherz® conţin 130 mg DHA, în combinaţie cu Vitaminele A, D, C şi E, acestea fiind importante pentru dezvoltarea şi creşterea copilului. Aportul de vitamine în perioada de creştere şi dezvoltare a copilului este esenţial, ele fiind implicate în numeroase procese. Un bun exemplu este Vitamina D, necesară pentru creşterea normală şi dezvoltarea sistemului osos la copii.

De aceea, pentru un aport zilnic optim de minerale si vitamine necesare copilului tău, se recomandă Doppelherz® aktiv Omega-3 + Vitamina A + D + E + C pentru copii. Disponibile la un raport preț-calitate optim, capsulele masticabile Doppelherz® aktiv Omega-3 + Vitamina A + D + E + C pentru copii conțin ulei de somon, bogat în acizi grași Omega-3, alături de Vitaminele A, D, E și C, sprijinind organismul celor mici sa crească și să se dezvolte armonios.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa