Aparatele dentare. De ce nu trebuie să vă fie frică de ele! (P)

Raluca Dumitrică
Aparatele dentare fetiță care râde
Aparatele dentare îl vor ajuta pe copil să aibă dinţi sănătoşi, frumoşi şi puternici. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale acestora.

  Aparat dentar Clarodent aparatele dentare
  Aparatele dentare nu au de ce să vă sperie. O vizită la medicul ortodont va determina aparatul dentar potrivit

  O vizită la medicul ortodont va determina aparatele dentare potrivite

  Aparatele dentare îl vor ajuta pe copil să aibă dinţi sănătoşi, frumoşi şi puternici

  Mai am şi acum acasă, într-o punguţă, sârmuliţele fine care ar fi trebuit în urmă cu 21 de ani să se transforme într-un discret aparat dentar, de purtat în primă fază doar noaptea. Eram în pragul adolescenţei şi începusem să fiu preocupată de aspectul fizic, iar un dinte foarte strâmb din partea inferioară a arcadei mi se părea că se vede de pe Marte; aşadar, trebuia îndreptat.

  N-am mai ajuns să port aparat, din pricina unei probleme mai complexe a maxilarului, care cerea o intervenţie chirurgicală delicată, şi regret că n-am mai dus la capăt această dorinţă, chiar daca soţul meu mi-a spus adesea că dintele strâmb e je ne sais quoi-ul meu.

  Aparatele dentare și simptomele problemelor ortodontice

  De la je ne sais quoi ajungem, astăzi, la un adevărat je sais, pentru că accesul la informaţie şi la personal medical specializat ne permite să aflăm că nu tot ce e şarmant este şi sănătos. Înghesuirea dentară care face ca dinţii să fie încălecaţi, apariţia unor spaţii între dinţi, ceea ce duce la una sau la mai multe strungăreţe, precum şi o lipsă de corespondenţă între dinţii superiori şi cei inferiori, toate acestea sunt semne ale unor probleme ortodontice care necesită rezolvare.

  Progenia mandibulară (prognatismul sau proeminarea spre în faţă a maxilarului inferior sau superior)  este o altă anomalie care trebuie şi poate fi remediată cu ajutorul ortodonţiei. Este drept că sunt părinţi cărora, în cazul prognatismului, spre exemplu, li se pare drăgălaş modul în care dispunerea dinţilor creează un botic de iepuraş la cel mic.

  Doar că, ulterior, ceea ce părea a fi extrem de drăguţ în copilărie se transformă în adolescenţă şi în viaţa de adult nu numai într-o chestiune de estetică, ci şi într-una de sănătate. Masticaţia va avea de suferit, se vor ivi probleme la nivelul articulaţiei, vor apărea dificultăţi de respiraţie şi chiar de vorbire. Toate acestea pot dispărea, însă, cu ajutorul tratamentului ortodontic, care, pe lânga avantajul instalării unei sănătăţi orale, mai are ca beneficiu şi creşterea încrederii în sine.

   

  Aparatele dentare și tratamentul ortodontic

  Dacă, în cazul meu, dintele strâmb e atât de evident, încât şi cel mai neavizat ochi poate să-şi dea seama că este ceva în neregulă acolo, nu înseamnă că nu există şi probleme aproape insesizabile ale poziţionării dinţilor. O uşoară deviaţie a unui singur dinte se poate agrava o dată cu trecerea timpului, determinând chestiuni mai serioase, care ar fi putut fi, altfel, preîntâmpinate cu o simplă vizită la medicul ortodont. Un „dinte strâmb” poate ascunde probleme mai importante, pe care doar un expert ortodont le poate identifica.

  Recomandarea specialiştilor este ca această vizită să aibă loc în jurul vârstei de 7 ani, chiar dacă dinţii definitivi nu au ieşit complet. Totodată, în pofida faptului că la prima vedere dinţii par a fi drepţi, este chiar indicat să faceţi o vizită în cabinetul doctorului în primii ani de şcoală ai celui mic, pentru că numai un ochi experimentat poate detecta existenţa unei probleme şi oferi alternative eficiente de rezolvare a acesteia.

  Sunt cazuri în care un tratament timpuriu este cea mai indicată variantă de îndreptare a dintelui sau a dinţilor cu poziţionare defectuoasă, aşa cum sunt şi situaţii în care medicul poate amâna cu câţiva ani buni orice intervenţie asupra danturii.

  Medic ortodont Delia Tigoiu aparatele dentare
  Specialistul ortodont Dr. Delia Țigoiu de la Clarodent vă poate ajuta să rezolvaţi problemele ortodontice

  Aparatele dentare și tehnologia ortodontică din 2014: realitate, nu SF

  Astăzi, evoluţia tehnologiei şi a calităţii actului medical profesionist ortodontic au ajuns atât de departe, încât, gândindu-mă la bucăţelele mele de sârmă nichelată pe care mi le tăiase la magazinul de tehnică medicală vânzătoarea, cu un cleşte nu foarte igienizat, parcă nu-mi vine să cred cât de mare a fost galopul.

  Cabinetele stomatologice profilate pe ortodonţie folosesc materiale de cea mai înaltă calitate, obţinute prin frezare computerizată, iar varietatea aparatelor dentare este impresionantă. Se poate opta pentru aparatele dentare fixe externe (cu bracket-uri metalice sau ceramice), aparate dentare linguale clasice, aparat tip Incognito (aplicat în spatele dinţilor), aparatele dentare mobile sau dispozitive MyoFunctional Research, concepute nu doar pentru îndreptarea dinţilor, dar şi pentru a trata cauzele care stau la baza anomaliilor.

  De asemenea, pacientul poate beneficia şi de o informare specializată referitoare la îngrijirea aparatului ortodontic pe toată durata tratamentului, inclusiv pe perioada de contenţie, sau de o facilitate excepţională, redată de garanţia pe viaţă.

   

  Aparatele dentare moderne

  Clarodent
  Cabinetul ortodontic Clarodent deţine cea mai performantă aparatură

  Fiica mea cea mare este o candidată la purtarea unui aparat dentar şi se pare că mi-a moştenit, din păcate, problemele maxilarului.

  Deşi dinţii ei de lapte au fost şi sunt sănătoşi, cei care au căzut au adus în loc o harababură: dinţii permanenţi sunt nedisciplinaţi – au erupt dezorganizat şi nu par să aibă şanse de a se alinia frumos fără ajutor. Gama largă de aparate dentare existente la ora actuală pe piaţă, precum şi beneficiile actului medical modern, care are loc în cabinete profesionale precum Clarodent şi care oferă soluţii pentru probleme dintre cele mai complexe, îmi dau încrederea necesară că procesul de acceptare şi de adaptare al fetiţei mele cu aparatul ortodontic va fi unul complet diferit faţă de ce se întâmpla în urmă cu 21 de ani.

  De aceea, pentru că am aflat că se poate purta cu nonşalanţă acest aparat şi ca adult, mă bate serios gândul să iau din nou în considerare ideea de a intra şi eu în clubul celor cu dinţi drepţi, sănătoşi şi puternici.

  Cine vine cu mine?

   

  Clarodent este un cabinet stomatologic specializat în servicii de ortodonţie, cu o experienţă de peste un deceniu în îngrijirea profesionistă a danturii copiilor, adolescenţilor şi adulţilor. Situat în Bucureşti, cabinetul oferă o abordare diferită a pacienţilor şi o calitate excepţională a tratamentului, la preţuri convenabile. Beneficiind de experiența Dr. Delia ȚIGOIU (singurul medic ortodont din România specializat în SUA) şi de o echipă extrem de competentă, cu pregătire deosebită în toate domeniile stomatologiei şi instruită după cele mai înalte standarde, Clarodent le oferă pacienţilor săi o educaţie dentară completă. Totodată, Clarodent foloseşte cele mai avansate tehnologii şi tehnici, dar şi materiale de la Opal Orthodontics – AVEX (liderul de calitate în materialele ortodontice la nivel mondial), pentru a veni în întâmpinarea celor care îi trec pragul cu cele mai eficiente mijloace de a corecta problemele ortodontice sau estetice.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa