Top 10 remedii naturiste sănătoase pentru copii

Iulia Mirică
remedii naturiste

Da, medicamentele nu sunt bune. Te folosești de ele doar în cazuri extreme, când ai epuizat orice altă alternativă. Pentru imunitate,dar mai ales în cazul banalelor răceli, părinții apelează, de regulă, la remedii naturiste.

Remedii naturiste perfecte pentru sănătatea copiilor

Cele mai multe mămici caută, în permanență, remedii naturiste care să-i ajute pe cei mici să fie mai sănătoși și mai puternici. Majoritatea acestor produse se găsește cu ușurință, iar, mai jos poți vedea care sunt top 10 remedii naturiste speciale pentru copii, care pot fi integrate într-un alt produs sau utilizate în stare brută. Acestea se pot găsi foarte ușor, iar prețul lor este pentru toate buzunarele. Așa că, data viitoare, când cel mic are o durere de gât, cade la joacă sau are nevoie de un produs calmant, asigură-te că încerci și unul dintre aceste remedii naturiste de mai jos, înainte de a apela la medicamente de la farmacie.

Miere de albine

Mierea pare să facă totul să fie mai bine. De la gâtul inflamat al celor mici (și al celor mari), la burticile balonate, mierea pare a fi un remediu natural sănătos fantastic pentru copii. Îi poți da jumătate de linguriță de miere celui mic, dacă are vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani, 1 linguriță copiilor cu vârsta între 6 și 11 ani, iar când este mai mare de 12 ani, poate consuma 2 lingurițe de miere. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca părinții să nu dea miere copiilor mai mici de un an, deoarece aceasta crește riscul apariției botulismului.

Ulei de cocos

Circula odată expresia că nu ar trebui să pui nimic pe pielea ta din ce nu poți pune și în gură. Atunci când vine vorba de creme, unguente și alte loțiuni pentru copii, poți alege cu încredere uleiul de cocos. Nu numai că acesta nu are substanțe chimice în compoziția sa, dar are și un conținut bogat de antioxidanți, este antibacterian și are proprietăți anti-inflamatorii. Este produsul perfect pentru a-i curăța pe nou-născuți, pentru a le face masaj copiilor și pentru tratarea erupțiilor cutanate provocate de scutece. Multe produse naturiste folosesc uleiul de nucă de cocos ca ingredient de bază în compoziția lor.

Lavandă

Lavanda este folosită de 2000 de ani încoace, pentru o varietate de remedii naturiste. În timp ce lavanda are multe întrebuințări, utilizarea principală este legată de capacitatea sa medicinală de a ajuta natural corpul să se vindece singur. Este un ingredient perfect pentru tăieturi, contuzii și chiar și febră. Levănțica devenit cunoscută atunci când a început să fie folosită ca remediu natural perfect pe timp de noapte, datorită efectelor sale calmante pe care le are.

Mușețel

Îți aduci aminte ce tip de ceai îți făcea bunica atunci când nu te simțeai prea bine? Nu este deloc o surpriză faptul că aceasta îți făcea ceai de mușețel atunci când nu erai sănătoasă. Ceaiul de mușețel este cunoscut de secole întregi pentru proprietățile sale calmante, făcându-l perfect pentru relaxare și somn. În plus, mușețelul este perfect și pentru dentiție ori anxietate. Vei observa că este un ingredient care se folosește în compoziția multor produse naturale sănătoase.

Oțet de mere

Oțetul de mere este cunoscut și sub numele de medicament minune, în lumea naturală. Oțetul de mere oferă o varietate de substanțe nutritive de pe urma cărora poate beneficia cel mic. Acesta conține vitamina A, C, B6 și mai mult de o duzină de minerale, care îi ajută pe copii să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor. În timp ce îmbunătățește sistemul imunitar, acest produs este fantastic și pentru prevenirea și tratarea răcelilor.

Acadele din suc de fructe înghețat

S-ar putea să sune ca o prostie. Cu toate acestea, acadalele de casă sunt un mod excelent de a calma durerile în gât sau simptomele legate de febra unui copil. Alegerea unui suc de fructe, care are un conținut bogat de antioxidanți, va crește eficiența acestui remediu natural sănătos.

Lămâie

Amestecată cu puțină miere, aceasta este ingredientul perfect pentru a calma durerile de burtă sau durerile de gât. În plus, aceasta este perfectă pentru curățarea suprafețelor și uciderea bacteriilor.

Lapte matern

Acesta este stimulentul natural al sistemului imunitar. Laptele matern este perfect pentru stimularea sistemului imunitar al unui copil la orice vârstă, astfel încât acesta să poată fi protejat de răceli, infecții ale urechilor, precum și ale altor germeni la care ar putea fi expuși cei mici.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este uimitor când vine vorba de curățarea și dezodorizarea lucrurilor care aparțin copiilor. Asta înseamnă că poți utiliza acest remediu natural sănătos pentru a curăța jucăriile copilului, dezodoriza olița și chiar locul unde-l schimbi pe cel mic.

Castravete

Dacă ai fost vreodată la SPA, sigur ai experimentat masca cu castraveți pe față sau felii de castravete în apă. Motivul este unul simplu. Aceste legume fac parte din seria de remedii naturiste perfecte pentru reducerea umflăturilor și inflamațiilor. Așa că data viitoare când cel mic se lovește la genunchi, pune un castravete peste.

Mămicile preferă remedii naturiste atunci când vine vorba de tratarea copiilor. După ce aflăm de detoxifiere, nutriție și cum emoțiile joacă un rol important în sănătatea noastră, suntem înclinate să folosim natura mai mult pentru a ne ajuta în recuperarea dintr-o boală sau prevenirea uneia.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde poți găsi și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa