10 remedii naturiste pentru arsurile solare

Iulia Mirică
remedii naturiste pentru arsurile solare

Mierea, laptele și fulgii de ovăz nu sunt ingredientele perfecte doar pentru micul dejun, ci și remedii naturiste pentru arsurile solare.

Dacă cel mic a stat prea mult la soare, asigură-te că bea suficiente lichide, deoarece arsurile solare deshidratează. De asemenea, ține-l departe de soare, până când se vindecă. Este recomandat să contactezi medicul pediatru imediat, în cazul în care copilul tău are mai puțin de 1 an sau în cazul în care are dureri severe, letargie, bășici sau temperatură mai mare de 38 grade. Pentru arsurile solare ușoare, poți încerca aceste ingrediente naturale care calmează pielea.

Cele mai populare remedii naturiste pentru arsurile solare

Gheață

Înfășoară un pachet de gheață sau o pungă cu legume congelate într-un prosop moale și aplică pe arsură. Nu pune niciodată gheață direct pe piele, pentru că poate provoca degerături și multe alte daune.

Apă rece

Un dus rece (dar nu foarte) sau compresele moi ameliorează căldura și durerile. Nu freca pielea cu buretele și nu folosi produse precum uleiuri de baie, săpun sau gel de duș.

Aloe vera

Gelul din interiorul acestei plante ușurează disconfortul, grăbește vindecarea și hidratează pielea. Fie taie o frunză de aloe vera și aplică seva direct pe piele, fie cumpără gel de aloe vera de la farmacie.

Miere

Acest ingredient lipicios a fost folosit ca alifie încă din trecutul egiptenilor. Studiile sugerează că ar putea funționa mai bine decât unele creme cu antibiotic, când vine vorba de accelerarea vindecării, reducerea infecției și minimizarea durerii.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz fin măcinați (vânduți ca făină de ovăz la magazinele naturiste) funcționează ca un anti-inflamator, atunci când sunt amestecați în apa de baie. Îți poți face singură făină de ovăz, pulverizând o cană de fulgi de ovăz într-un blender sau un procesor de alimente, până când obții o textură fină. Se toarnă în apa de baie călduță și se înmoaie pielea copilului.

Apă de hamamelis

Îmbibă un prosop sau un tifon din bumbac în acest astringent anti-inflamator și aplică piele de trei sau de patru ori pe zi, timp de 20 de minute, pentru a ameliora durerea și mâncărimile.

Lapte

Se pune un tifon sau un prosop de bumbac înmuiat în lapte rece pe zona înroșită, pentru a crea un strat de proteine, care ușurează disconfortul și reduce căldura.

Bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb

Înmuierea părților cu arsuri solare în apă amestecată cu bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb poate reduce inflamația și mâncărimile.

Oțet din cidru

Acidul acetic din oțet alină durerea, mâncărimile și inflamațiile. Se toarnă o cană de oțet din cidru într-o oală mare cu apă călduță și se înmoaie părțile arse de soare.

Ulei de coriandru

Studiile sugerează că frecarea acestui ulei esențial pe pielea arsă de soare poate reduce inflamațiile.

Dacă nu ești sigură cât de gravă este arsura copilului tău, cere părerea unui medic pediatru pentru a te îndruma cu privire la un tratament.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Foto: Guliver

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa