Remedii naturale pentru vărsături la copii

Alexandra Ion

Vorbim despre câteva din cele mai bune remedii naturale pentru vărsături la copii

Vărsăturile la copil, deși traumatizante și generatoare de panică pentru părinți, nu sunt în sine decât manifestări secundare ale unor afecțiuni tipice copilăriei. Copilul poate vărsa din cele mai diferite motive, de la prea multă agitație după masă, până la cauze virale și indigestii ușoare.

De cele mai multe ori, o repriză de vărsături rezolvă problema și copilul își revine rapid. Dacă copilul varsă din nou, dacă ajunge în situația de a a-și fi golit complet stomacul și spasmele de vomă persistă trebuie stabilită cu precize cauza acestora, iar sfatul medicului este mai mult decât necesar.

Dacă este evident că vărsăturile sunt povocate de o cauză benignă, de la răceală, viroză sau rău de mișcare poți aplica aceste remedii naturale pentru vărsături la copii.

O precizare: deseori ceea ce funcționează perfect în cazul unora nu merge deloc pentru alți copii, așa că experiența personală și intuiția mamei sunt cele mai bune arme.

Apă acidulată

Câteva înghițituri de apă rece și acidulată, eventual băute cu paiul pot fi soluția miraculoasă.

Ceaiul de mentă

Este un remediul tradițional împotriva vărsăturilor și îl poate ajuta și pe copilul tău. prepară un ceai concentrat și ofer-i câteva înghițituri de ceai rece, neîndulcit.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este un antivomitiv natural și poate să fie de folos. Fă-i un ceai din ghimbir și da-i să-l bea ușor îndulcit, cu înghițituri mici.

Apa rece

Băaută la interval de 10 minute, cu lingurița (o linguriță), îl poate ajuta pe cel mic să treacă peste repriza de vărsături. În plus îl va ajuta la rehidratare, daca vei adaugă în apă săruri de rehidratare.

Coca cola

Nu este cea mai indicată băutură pentru copil, dat în cazul vărsăturilor are efecte miraculoase. Nu trebuie să bea mult, ci doar câteva înghițituri. Secretul este ca sucul să fie foarte rece și dintr-o sticlă nouă pentru a fi puternic acidulat.

O linguriță cu miere

Simplă sau dizolvată în puțină apă, mierea are un efect calmant și poate opri vărsăturile. Soluția este buna numai la copiii mai mari.

Pe lista cu remedii naturale pentru vărsături la copii se mai află și somnul. Dacă poate să doarmă măcar o oră, cu siguranță se va calma.

Respirațiile lente și ample în aer curat sunt o altă soluție bună, dar o poți aplica doar la copiii mai mari care sunt cooperanți.

Presopunctura este un remediu foarte bun. Cele mai bune puncte sunt cele de la imbinarea oaselor degetului aratator cu degetul gros. Masajul se face intens, stimulând cel puțin cinci minutefiecare punct de la ambele mâini.

Ca regulă generală trebuie spus că, în cazul vărsăturilor repetate, repausul alimentar vreme de circa șase ore este obligatoriu, rehidratarea lentă se reia la o oră după ultima repriză de vărsături, iar dacă problema nu rezolvă, la copilul de peste 2 ani în cel mult 12 ore, acesta trebuie văzut neapărat de medic. În cazul copiilor mai mici de un an vărsăturile sunt o urgență medicală pentru că aceștia se deshidratează foarte repede și trebuie intervenit, numai după control medical, cu medicamente.

Citește și:

Dureri de cap la copii: cauze şi recomandări de la medicul neurolog

Diareea la bebeluşi: cauze şi tratament

Infecţia cu rotavirus la copii

4 remedii împotriva enterocolitei

Împotriva paraziților intestinali

 

 

 

Te-ar mai putea interesa