Remedii naturale pentru durerea de burtă a copilului

Iulia Mirică
dureri de burta

Durerea abdominală are multe caracteristici – poate fi ascuțită, se poate manifesta sub formă de crampe – iar doctorii judecă severitatea acesteia bazându-se pe momentul în care copiii nu se mai pot juca și nici mânca, scrie parents.com.

Durerea de burtă este des întâlnită la copii, iar principalele motive ale apariției acesteia sunt mâncarea, stresul și durerile de creștere. Durerea nu este de obicei cauzată de o iritație din stomac, ci de la crampele și întinderea mușchilor din afară. Data viitoare când cel mic se plânge de durere, te poți folosi de unul dintre remediile naturale următoare:

Ceai de mușețel

Îi poți da piticului tău o cană de ceai de mușețel – o cană de apă per pliculeț. Ceaiul de mușețel este un remediu natural perfect pentru supărările fără complicații ale stomacului, pentru că are proprietăți anti-inflamatorii și sedative, toate contribuind la micșorarea disconfortului abdominal. Mușețelul relaxează mușchiul tractului digestiv, ușurând contracțiile care mișcă mâncarea prin stomac și intestinele subțiri, acest lucru ducând la rezolvarea spasmelor și a crampelor.

Ceai de ghimbir

Este în regulă să-i dai copilului tău suc atunci când îl doare stomacul, cât timp sucul acela este de ghimbir, dar ceaiul proaspăt de ghimbir este chiar și mai bun, deoarece beneficiază de toate proprietățile sănătoase ale ghimbirului. Ingredientul principal din ghimbir este gingerol, un antioxidant puternic, care ajută la scăderea producției de radicali liberi și deteriorării potențiale ale organismului, reușind să înlăture și greața sau disconfortul. În plus, proprietățile anti-inflamatorii ale ghimbirului stimulează producția sucurilor digestive și neutralizează acizii din stomac.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este, de asemenea, revigorant și poate ușura durerea de burtă. Menta s-a dovedit a avea un efect calmant asupra mușchilor stomacului. Conform Universității Maryland Medical Center, menta are capacitatea de a îmbunătăți fluxul bilei, folosit de organism pentru digestie. În cazul în care copilul tău refuză să bea ceai, bomboanele de mentă, deși nu sunt la fel de puternice, pot ajuta la soluționarea durerii de burtă. Dar nu le da aceste bomboane sugarilor sau copiilor mici, deoarece aceștia se pot sufoca.

Aplicarea căldurii

Plasarea unei sticle de apă sau a unei păturici încălzite pe burtica micuțului, în timp ce el stă culcat, s-ar putea să-i ia o parte din durerea de burtă. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că, datorită căldurii, fluxul sanguin de la suprafața pielii crește, ceea ce poate diminua percepția durerii care vine din interiorul abdomenului.

Masajul picioarelor, folosind reflexologia

Există mii de nervi în picioare și mâini care, atunci când sunt aplicate tehnici specifice, pot ajuta întregul corp să se relaxeze și să se simtă mai calm. Regiunea burticii corespunde cu arcul central al piciorului stâng. Folosind tehnica reflexoterapiei, ține piciorul stâng al copilului cu palma dreaptă, iar cu mâna stângă sub rotula piciorului aplică o presiune echilibrată, cu degetul mare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa