Procentul copiilor nevaccinați să fie afișat în fiecare școală. Propunere în noua Lege a vaccinării

TOTUL DESPRE MAME
copil obosit la scoala

Una dintre propunerile ce va fi luată în calcul în noua lege a vaccinării este ca în fiecare școală să fie afișat procentul copiilor neimunizați astfel încât părinții să aleagă în cunoștință de cauză

„Mi-a plăcut ideea celui care a spus în sală că şcolile şi grădiniţele ar trebui să afişeze procentul de vaccinaţi din şcoală. Este o idee bună. O s-o luăm în discuţie”, a declarat ministrul Sănătații, Florin Bodog, la o dezbatere publică pe tema legii vaccinării, desfăşurată la Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Propunerea a fost făcută în cadrul dezbaterii care a avut loc joi, de Ovidiu Covaciu, fondator al Coaliției România Sănătoasă. „Propunerea nu este cu liste de nume, în niciun caz, este cu procente de copii vaccinati, versus nevaccinati într-o școala. Scopul este să ajute părinții care au copii vulnerabili, adica cei care nu pot fi vaccinati din motive medicale, nu din cele precum refuzul, să găsească comunitatea școlară în care să se integreze cel mai bine. (…) Nu spun că propunerea este ideală, dar scopul este măcar să stii la ce riscuri te expui când intri într-o școală. În prezent nu se știe, pentru că nu se spune. Dar nu este o informație medicală care să fie secretă. Este o informație care poate fi oferită public: pe site-ul scolii, la cererea unui parinte”, a declarat Covaciu.

Pe de altă parte, Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că în nume personal, susține vaccinarea elevilor, precizând că până acum nu a avut nicio discuție cu ministrul Sănătății referitoare la posibilitatea publicării în scoli a situației cu elevii care au fost sau nu vaccinați, aratând că problema este de competența Ministerului Sănătății, scrie News.ro.

Întrebat dacă ar sprijini ideea, Pavel Nastase nu a dorit să răspundă decât în nume personal, nu în calitate de ministru:

„Cred că vaccinarea, mai ales după decesele provocate de rujeolă… peste tot în lume este o atitudine de acceptare a vaccinurilor, la noi este o reacție contra, mai ales din partea părinților. Eu am văzut în SUA că parinții dau declarație, copiii nu intră în școala nevaccinati”.

Noua lege a vaccinării propune să fie scutiți de vaccinare doar copiii care au contraindicații medicale clare la imunizare.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa