Peste 200.000 de doze de vaccin hexavalent, livrate către medici. De ce boli protejează, la ce vârstă se face

TOTUL DESPRE MAME

Ministerul Sănătății a început astăzi, 4 iulie 2017, livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în țară. Peste 245.000 de doze de hexavalent vor ajunge în cel mai scurt timp la cabinetele medicilor de familie și la direcțiile județene de sănătate.

Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (cca. 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate județele României, conform calendarului programat.

„Facem precizarea că tranșa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziție, respectiv lunile iulie și octombrie 2017. De asemenea, subliniem faptul că Ministerul Sănătății a demarat toate procedurile de achiziție a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018-2022), măsură care va preveni eventualele discontinuități de aprovizionare cu acest tip de vaccin”, potrivit unui comunicat trimis de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a încheiat, în acest an, un contract pentru furnizarea unei cantități de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranșă, de 120.000 de doze și parțial a două tranșă de 44.229 de doze, au fost repartizate în țară în lunile aprilie și mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziție, urmează ca România să primească o nouă tranșă de vaccin hexavalent.

Informații utile pentru părinți despre vaccinul hexavalent

VACCINUL HEXAVALENT (DTPa-VPI-Hib-Hep. B)

Antigene în componență: difteric, tetanic, pertussis acelular, poliomielitic trivalent inactivat, haemophilus influenzae tip b, hepatitic B. Articolul continuă mai jos:

Bolile împotriva cărora oferă protecție: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, boli determinate de Haemophilus Influenzae, Hepatita B.

Vârstă recomandată: se face la două, patru și la 11 luni.

Intervale minime:  între prima și a doua doză – minimum o lună, între penultima și ultima doză – minimum șase luni.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa