Atenție la jucăriile care conțin magneți! Avertizarea Academiei Americane de Pediatrie

Ramona Dinescu

  Jucăriile magnetice pot fi extrem de amuzante și oferă o experiență educațională interesantă pentru mulți copii. Cu toate acestea, magneții destinați adulților și nu numai ei pot fi extrem de periculoși dacă sunt înghițiți.

  Alertă de siguranță pentru părinți

  Standardele de siguranță privind jucăriile pentru copii, avertizează încă din anul 2008 că acele produse magnetice nu sunt sigure pentru cei mici. Cu toate acestea, oriunde întorci privirea, sunt numeroase produse magnetice, destinate adulților și nu numai, cu care copiii adoră să se joace, relatează healthychildren.org.

  În noiembrie 2016, la nivel mondial s-a ridicat interdicția fabricării produselor ce conțin magnet de mare putere. Aceste produse sunt însă în continuare pe piață și, chiar dacă sunt destinate adulților, pot ajunge cu ușurință în mâna copiilor și sunt foarte periculoase dacă sunt înghițite.

  De ce sunt acești magneți atât de periculoși?

  Seturile magnetice de mare putere sunt făcute din bile sau cuburi mici, dar foarte puternice, adeseori cu mai mult de 100 de magneți într-un set. Dacă sunt înghițiți, aceștia pot trage cu o forță suficientă pentru a cauza leziuni serioase la nivelul sistemului digestiv, chiar pot pune viața în pericol a pacientului.

  Înainte de a fi interzise aceste produse, mii de oameni, foarte mulți copii, au ajuns la camera de urgență cu severe traumatisme interne. După interzicerea comercializării, numărul cazurilor a scăzut.

  Academia Americană de Pediatrie a făcut recent un apel către familiile cu copii, sugerând în mod expres să nu aibă în casă astfel de seturi magnetice.

  Cum protejăm copiii de pericolul jucăriilor magnetice?

  –          Nu lăsa produsele magnetice la îndemâna copiilor mici deoarece le pot înghiți.

  –          Atunci când se pierde un magnet sau un produs magnetic, fii cu mare băgare de seamă ca nu cumva copilul să-l înghită.

  –          Nu cumpăra acele seturi magnetice ce conțin 100 sau mai mulți magneți deoarece este dificil de monitorizat dacă câțiva magneți lipsesc.

  Simptomele ingestiei jucăriilor magnetice

  –          Copilul care a înghițit un produs magnetic poate avea dureri abdominale, poate vomita și face febră. Deoarece aceste simptome sunt comune și altor afecțiuni ce nu presupune ingestia vreunui obiect, adevărata cauză ar putea să nu fie detectată imediat.

  –          Întârzierea tratamentului ar putea duce la leziuni serioase la nivelul stomacului, intestinelor și tractului digestiv.

  –          Contactează imediat medicul pediatru sau mergi cu copilul la camera de urgență a celui mai apropiat spital dacă suspectezi că ar fi putut înghiți un magnet.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa