Pași pentru limitarea crizelor de astm la copii

Cristina Călin, redactor-șef
astm

Astmul este o afecțiune care afectează nu doar bolnavul, ci și modul de viață al întregii familii. Pe lângă controalele medicale regulate, tratamente care sunt greu suportate, într-o casă în care există un copil astmatic este important să existe și o curățenie exemplară. Reducerea alergenilor și a substanțelor poluante atenuează simptomele, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Mai mult, specialiștii de acolo spun că în acest fel chiar și nevoia de medicamente va fi mai mică.

Iată câteva sfaturi pe care medicii americani le dau pentru a face viața mai ușoară copilului bolnav de astm:

Primele semne ale unei alergii

Identifică ce declanșează crizele de astm

Cel mai important pentru părintele al cărui copil suferă de astm este să reducă la minimum numărul de crize pe care acesta le face. Notați de fiecare dată contextul în care acestea apar: expunerea la praf sau mucegai, fum de orice fel, animale de companie, substanțe chimice (chiar și cele din detergenți), insecte, mirosuri. Un alt pas este realizarea unor teste de sânge din care să reiasă substanțele la care copilul este alergic. Odată ce le-ați descoperit eliminați total sau pe cât posibil din casă. De exemplu, dacă cel mic suferă de astm și praful este cel care îi declanșează crizele, este bine să scăpați jucăriile de pluș, covoare, draperii. Un alt pas este să folosiți un aspirator cu filtru HEPA, să folosiți pentru salteaua copilului așternuturi anti-alergice și să le spălați pe cât de des posibil cu apă la temperaturi ridicate.

Ce înseamnă o casă aerisită corect?

Animalele de companie

Este greu să renunțați la animalul de companie, dar tebuie să vă gândiți serios la acest aspect dacă aveți copii care suferă de astm. Potrivit statisticilor din SUA, 60% dintre ei sunt alergici la animalele de companie. Acestora le puteți găsi o casă la prieteni sau rude astfel încât legătura dintre ele și copii să nu se rupă total și să le poată vizita din când în când.  Alergenii produși de animalele de companie rămân în aer pentru o perioadă lungă de timp și chiar dacă veți încerca să izolați blănosul într-o altă cameră nu veți vedea îmbunătățiri ale stării de sănătate ale copilului astmatic.

Fumul

În ceea ce privește fumatul recomandările sunt clare. Renunțați! Dacă nu puteți și nu puteți, faceți acest lucru în afara casei și nu lăsați copiii să intre în contact direct cu hainele pe care le purtați atunci când fumați. Țigările electronice sunt în aceeași situația, așa încât nu vă gândiți că sunt un înlocuitor bun.

Fumatul pasiv este nociv pentru copil

Eliminarea alergenilor cu care intră copilul în contact, renunțarea la fumat și relocarea animalului de companie trebuie să se facă simultan. Dacă faceți doar unul dintre pași nu veți avea garanția că starea de sănătate a copilului se va îmbunătăți, spun medicii americani în raportul lor.

Dacă ți s-a părut util acest articol, poți da LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei găsi articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa