Mâncare pentru bebeluși cu arsenic, la vânzare în supermarket

TOTUL DESPRE MAME

Mâncare pentru bebeluși cu arsenic. Jumătate din produsele pentru copii care conțin orez și sunt vândute în supermarket-uri au un nivel extrem de ridicat de arsenic, care poate afecta creșterea copiilor și nivelul de inteligență, arată un studiu făcut pe produse vândute în Marea Britanie.

Deși s-au introdus reguli noi privind nivelul de arsenic, cercetătorii de la Universitatea Belfast au descoperit că nivelul a crescut de fapt. ”Bebelușii sunt în mod special vulnerabili la efectele devastatoare ale arsenicului, ce afectează dezvoltarea normală a copilului, IQ-ul și sistemul imunitar. Această cercetare oferă dovezi directe că bebelușii sunt expuși unui nivel ilegal de arsenic, în ciuda reglementărilor UE”, a spus profesorul Andy Meharg, cel care a condus studiul, citat de The Telegraph.

Orezul conține mai mult arsenic anorganic decât alte alimente, iar expunerea îndelungată la această substanță poate provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv probleme de dezvoltare, boli de inimă, diabet și afecțiuni ale sistemului nervos.

Purtătorul de cuvânt al Food Standards Agency a declarat că „este responsabilitatea producătorilor să se asigure că produsele lor respectă legislația”.

Cercetări mai vechi au arătat că unele tipuri de mâncare pentru bebeluși sunt mai proaste decât junk food. „Multe astfel de produse sunt vândute ca sănătoase. În realitate, în ceea ce privește nivelul de zahăr și grăsimi saturate, unele sunt mai rele la junk food”,  a spus Christine Haigh, purtător de cuvânt al Children’s Food Campaign pentru Reuters.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa