Legea vaccinării, disponibilă în câteva săptămâni

TOTUL DESPRE MAME
legea vaccinarii

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății, a declarat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că legea vaccinării este în curs de elaborare și că va fi prezentată public în câteva săptămâni. În opinia lui, conținutul legii ar trebui asumat de întregul Guvern.

Ministrul nu a dat detalii privind conținutul legii, modul în care aceasta va reglementa procesul de vaccinare sau o eventuală obligativitate de vaccinare. În ceea ce îi privește pe părinții care refuză vaccinarea,  tot ceea ce a precizat el este că aceștia ar trebui să se informeze bine înainte de a lua această decizie. ”Minimul pe care ți-l poate cere statul este să iei o decizie informată, să fii dispus să iei toate informațiile despre riscurile și beneficiile vaccinurilor și să iei o decizie informată”. Ministrul a precizat că dacă ar avea un copil l-ar vaccina cu siguranță.

În România, există Programul Naţional de Imunizări prin intermediul căruia copiii beneficiază gratuit de cele mai importante vaccinuri – BCG (antituberculoză), antihepatită B, DTP (antidifteric, antipertusis, antitetanos), antipoliomielită, antirujeolic (împotriva pojarului).

Aceasta este schema de vaccinare valabilă în România în 2016:

VACCINARE BUnCitește și:

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Te-ar mai putea interesa