Labiile umflate la fetițe. Cauze și tratament

Marina Rosenfeld

  Labiile umflate la fetițe- o situație frecventă mai ales imediat după naștere. Cauza poate fi excesul de lichid sau de hormoni primiți chiar înainte de naștere. Această umflare nu este patologică, iar lichidul va fi eliminat prin urină în câte va zile.

  Ați putea observa, de asemenea, că fetița are o secreție vaginală de mucus și poate puţin sânge- și acestea sunt tot din cauza hormonilor transmiși de la mamă.

  Dar dacă umflătura nu dispare în câteva zile, trebuie să vă adresaţi medicului. Posibila cauză ar putea fi un ganglion inghinal umflat. Organele genitale ale fetiţei ar putea arăta mai mult ca ale unui băiat, clitorisul ar putea fi mărit.

  Ce este această umflătură în zona genitală a fetiţei?

  Dacă umflătura este dură şi alungită, ar putea fi hernie inghinală. Asta înseamnă că o parte din intestinul bebeluşului iese din peretele abdominal prin labie (partea de piele dezlipită sau deschiderea vaginului). Hernia inghinală poate apărea la jumătatea sau la partea superioară a coapsei.

  Hernia inghinală este mai comună la băieţi decât la fete, dar se întâmplă şi la ele. În cazuri rare, o umflătură ce pare rotundă, ca marmura, dură, sub piele, este un ovar migrat într-o labie, iar el trebuie repus la locul său lângă uter.

  Aceste probleme se rezolvă prin intervenţii chirurgicale minore ce nu necesită decât internare peste noapte.

  Sursa: www.babycenter.com

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa