Italia a dat un decret pentru vaccinarea obligatorie a copiilor. Ce pățesc părinții care refuză imunizarea

TOTUL DESPRE MAME

Vaccinarea obligatorie a copiilor se va aplica imediat. Copiii până la șase ani trebuie vaccinați pentru a fi primiți la grădiniță, iar părinții care își trimit copiii la școală riscă amenzi dacă copiii lor nu au fost imunizați, a decis Guvernul italian. Dacă familia refuză vaccinarea, va trebui să plătească o amendă anual.

„Lipsa de măsuri ferme de-a lungul anilor și răspândirea teoriilor antivaccinare, mai ales în ultima perioadă, au dus la reducerea numărului de imunizări”, a declarat șeful Guvernului italian Paolo Gentiloni, citat de Reuters. Decretul de lege intră în vigoare imediat, dar va trebui confirmat de Parlament în termen de 60 de zile.

Cele 12 vaccinuri obligatorii pentru primirea în creşe şi grădiniţe sunt: antidifterie, antitetanos, antipoliomielită, antihepatită B, antipertussis, anti-Haemophilus B, antirubeolic, antiurlian, antirujeolic, antimeningococ C, antimeningococ B şi antivaricelă.

Italia se confruntă cu o epidemie de rujeolă, după scăderea ratei vaccinărilor. In Italia s-au înregistrat 2,395 cazuri de rujeolă (pojar), comparativ cu 840 în 2016 si 250 în 2015. Turiștii care vin in Italia sunt avertizați în legătură cu expunerea la această boală cu potențial mortal. Articolul continuă mai jos. 

„Italia şi România au o epidemie în prezent”, declara preşedintele Institului de Sănătăte de la Roma, Walter Ricciardi.

Care este situația în România

În data de 16 mai 2017, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile, în România erau raportate peste 5700 de îmbolnăviri și 26 de decese (25 de copii și un adult) din cauza complicațiilor rujeolei. LISTA cu toate cazurile de decese înregistrate până acum poate fi găsită AICMai exact, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola în România raportate este de 5728, din care 26 de decese. S-au inregistrat cazuri de rujeola in 40 de judete. Numărul de îmbolnăviri pe județe poate fi accesat AICI

Astăzi, Ministrul Sănătății a anunțat că România are acum asigurat stocul de vaccin antirujeolic (ROR) pentru tot anul 2017. Florian Bodog susține că în cursul acestei săptămâni au fost transmise în teritoriu 109 mii de doze. Noua lege a vaccinării aflată în dezbatere publică are în vedere măsuri care să crească numărul de imunizări.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa