EPIDEMIA DE RUJEOLĂ Ministerul Sănătații: Suspendăm exportul paralel de vaccinuri!

Geta Roman, director editorial

  Ministerul Sănătății a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor.

  În acest sens, Ministerul Sănătății a demarat procedurile de notificare a Comisiei Europene, un pas necesar în acest sens, deoarece limitarea exporturilor poate fi considerată o ingrădire a liberei circulații a mărfurilor în spațiul Uniunii Europene. Măsura luată acum de Ministerul Sănătății este justificată din motive de sănătate publică.

  Toate produsele, blocate în depozite

  În paralel cu această măsură, Ministerul Sănătății a solicitat Agenției Naționale a Medicamentului să notifice distribuitorii de medicamente în legătură cu această decizie, iar dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite.

  Ministerul Sănătății a finalizat procedurile pentru achiziționarea vaccinului tetravalent și hexavalent și a început distribuția lor în țară.

  Rujeola (pojarul): transmitere, simptome, tratament. Cine este în pericol

  De asemenea, este în curs de finalizare procedura de achiziție de urgență a vaccinului împotriva rujeolei. Ministerul Sănătății va achiziționa 109.000 de doze.

  Legea vaccinării, care este acum în dezbatere publică, își propune să rezolve problema stocurilor de vaccin. Actul normativ va impune Ministerului Sănătății asigurarea în depozitul național a unui stoc de rezervă de vaccinuri și consumabilele aferente cel puțin egal cu necesarul anual cu termen de valabilitate de minim 18 luni.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa