Dr. Otilia Țigănaș: „Cu antibiotic dat în prima zi de răceală, nimicești șansa la imunitate. În 10 zile, copilul face iar febră”

Theodora Fintescu, redactor

Medicul Otilia Țigănaș atrage atenția părinților asupra unui obicei periculos, care le face rău copiilor nu doar pe termen scurt, ci și pe termen lung: antibioticul dat la primul semn de răceală. Medicul atenționează că un astfel de abuz încetinește procesul de însănătoșire, distruge bacteriile bune din organism și-l face pe copil din ce în ce mai vulnerabil în fața virusurilor.

Mesajul a fost preluat, cu permisiunea autorului, de pe site-ul www.otiliatiganas.ro.

După destul de multe gărzi în Centrul de Permanență, vă pot spune că majoritatea prezentărilor au fost recuperări de copii după violarea imunității prin antibiotic dat GREȘIT la primele semne de viroză.

Peste 90%, cu asta m-am ocupat! Să cârpesc chestii rupte – nu de virus -, ci de accesul neîngrădit al românului la antibiotice.

Marja de cefalosporine date pentru febra din prima zi, durere în gât, tuse, sau nas înfunfadat, este enormă! Urmând ca, după 5-6 zile, să constați că:

-Nu i-a trecut răceala!

-Am terminat joi Cexilul și iar i-a crescut temperatura! I-am dat și Augmentin, tot degeaba!

-Tușește mai rău, toată noaptea a tușit.

-etc…

Nu mai am nervi să explic încă o dată, că:

  1. Nu te aștepta ca răceala să treacă înainte SĂ POATĂ EA să treacă, fiindcă viroza va dura minimum 7 zile. Exact așa cum nu poți trage de aluatul pentru pâine pus la dospit, ca să grăbești procesul. Oricât tragi de el, are nevoie de timpul propriu ca să crească numa` bun de cuptor.
  2. Ai băgat în copil antibiotic din prima zi de răceală, AI GREȘIT! I-ai distrus bacteriile bune din intestine, adică i-ai NIMICIT șansa la imunitate. L-ai băgat într-un cerc vicios. Când, peste 10 zile, puiuțul tău face iar febră, e fiindcă un nou virus l-a izbit ca-n brânză! Copilul tău era vulnerabil după abuzul inutil/păgubos de antibiotic!
  3. Tușește a 5-a zi, fiindcă era PREVIZIBIL să tușească. Tot autoapărare, este și tusea!
  4. Nu mănâncă, fiindcă-i bolnav. E perfect că nu mănâncă prea mult, corpul lui refuză energii pierdute în digestie. Nici tu, adult, când zaci cu febră, transpirat, cu dureri de cap, n-ai chef de îmbuibat.

uff… NU MAI POT!

Încă ceva,la final.

-Corpul uman, creat de alții MULT mai deștepți decât tine, sau medicii tăi, sau farmaciștii tăi, are metode de autoapărare MULT mai eficiente decât otrăvurile tale, sau ale medicilor tăi, sau ale farmaciștilor tăi, DOAR DACĂ îi dai această șansă! Măcar în primele 2-3 zile de răceală. Autoapărare inteligentă, este exact febra, tusea, nasul care curge, somnolența, refuzul mâncării! Iar tu, în loc să respecți asta, intri cu cizma numită (mai nou) Cexil!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa