Cum scădem natural febra la copii. Sfaturi de la Profever®

Magda Popescu

Febra, unul dintre cele mai întâlnite simptome la copii, este ”Bau-Bau-ul” mamelor. Fiind prezentă în multe afecțiuni, febra creează panică și la 38 de grade și determină părinții să meargă la camera de gardă dacă afișajul termometrului crește. Există, însă, sfaturi despre cum scădem natural febra la copii. Urmați-le! Este primul pas care trebuie făcut în cazul în care temperatura copilului crește!

Ce este, de fapt, febra?

Febra este un simptom, nu o afecțiune. Apare cel mai des când copilul are o infecție. Există, însă și cauze ne-infecțioase, precum erupția dinților, reacție postvaccinală, viroze, otite sau alte motive, chiar din cele mai banale – insolație sau înfofolirea copilului.

În astfel de cazuri, temperatura corpului se ridică peste nivelul normal și nu scade până nu este înlăturată cauza. Așadar, febra este un mecanism de apărare al organismului, ajută în lupta împotriva bolilor, fiind, de cele mai multe ori, un simptom bun.

Când are copilul febră?

Când temperatura corpului depășește 38 de grade Celsius. Când au febră, bebelușii pot fi agitați și ușor iritați sau dimpotrivă, prea tăcuți, letargici, plâng mai mult, respiră mai repede sau își pierd pofta de mâncare.

Dr. Mihaela Niță: ”Convulsiile febrile nu sunt atât de grave!”

Cum scădem natural febra la copii

În majoritatea cazurilor, febra trebuie tratată doar dacă provoacă disconfort copilului. De aceea, cei mai mulți doctori nu recomandă niciun medicament pentru combaterea febrei mai mici de 38,5°C la copiii de peste 6 luni. Dar există metode simple, naturale, care ajută la scăderea febrei. Iată cum scădem natural febra!

  • Un copil cu febră trebuie să consume cât mai multe lichide. Corpul are nevoie de o hidratare corectă ca să lupte cu boala.
  • Dacă febra îi provoacă, totuși, un disconfort se recomandă dezbrăcarea copilului și aerisirea camerei. În felul acesta organismul este ajutat să lupte.

Folosești oțet sau spirt pentru scăderea febrei? Iată ce riscă copilul

  • Un duș cu apă călduță este întotdeauna bine venit. Copilul se revigorează și organismul luptă cu spor.
  • Compresele cu hidrogel pentru frunte, cu efect răcoritor de la Profever® sunt un mod neinvaziv și eficient de a lupta cu febra. Compresele au efect de umectare și de răcorire datorită gelului hidrofil din compoziție. Se menține rece până la 8 ore, rămâne pe locul aplicat și se desprinde ușor fără a lăsa urme lipicioase. Sunt compatibile cu pielea și foarte bine tolerate.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante

Te-ar mai putea interesa