Cum alegi ghiozdanul potrivit?

Raluca Dumitrică
cum-alegi-ghiozdanul-potrivit-totul-despre-mame

Iată sfaturile noastre pentru a cumpăra ghiozdanul potrivit pentru copilul tău

Deşi vestea că septembrie bate la ușă nu e cea mai așteptată ştire a momentului, mulți copiii privesc cu entuziasm foile calendarului, aşteptând venirea toamnei. De ce? Pentru că începe școala și, ei bine, unii copii se bucură la auzul acestei vești!

Niciun an şcolar nou nu e scutit de emoţie, nerăbdare şi… cumpărături. Caiete, stilouri, creioane colorate şi penare, poate chiar uniforme şi pantofiori de lac. La loc de mare cinste pe această listă se află ghiozdanul, piesă indispensabilă pentru elevi. Pentru că achiziţionarea acestuia nu ar trebui să fie lăsată la voia întâmplării, iată care sunt aspectele de care trebuie să ţii cont că să alegi ghiozdanul potrivit!

Grupa de vârstă

Dacă eşti părintele unui copil aflat în grupa pregătitoare, atunci ar trebui să iei în calcul acest amănunt în momentul în care pleci la cumpărături. În anul de debut într-ale şcolii nu se dau teme pentru acasă, aşa încât numărul caietelor va fi redus, iar ghiozdanul poate fi unul mai puţin voluminos, în care să-şi facă loc pe lângă manualele subţirele o carte veselă, jucăria preferată (dacă doamna învăţătoare îi permite), gustarea pentru pauze şi, eventual, echipamentul pentru sport. În cazul în care cel mic a depăşit această etapă şi a intrat serios în primii ani de şcoală, atunci trebuie să reţii că, pe lângă toate acestea de mai sus, necesarul pentru ore se complică şi devine mai mare ca în clasa pregătitoare, iar ghiozdanul trebuie să fie mai încăpător. Din nefericire, în acest caz, ghizodanul ajunge să fie foarte greu, acesta fiind şi motivul pentru care unii dintre ei dezvoltă diferite probleme de postură sau chiar afecţiuni mai serioase ale coloanei. Oricum ar fi, ghiozdanul trebuie să aibă două bretele, si nu doar una, ca o geantă, pentru a fi purtat pe spate şi pentru a distribui uniform greutatea din interior.

Materiale şi design

Ghiozdanul este unul dintre acele produse care vede şi trăieşte multe la viaţa sa. Acesta este motivul pentru care este recomandat să acorzi atenţie materialelor din care este confecţionat acesta, ca să fii sigur că rezistă cu brio la toate evenimentele din timpul zilei. Un fâș impermeabil care să nu permită udarea cărţilor şi caietelor în cazul unei ploi zdravene, un burete de susţinere a spatelui care acoperă întreaga suprafaţă posterioară a ghiozdanului sau chiar un cadru metalic ce menţine spatele copilului drept fac diferența între un ghiozdan de calitate şi unul ce se va deteriora rapid.

Atenție la detalii

Numărul buzunarelor, compartimentarea internă a spaţiului, penarul simplu sau suplimentar încorporat, buzunarul exterior pentru gustarea pentru şcoală şi sticla de apă, banda reflectorizantă utilă atunci când nici nu te-aştepţi, sacul detaşabil pentru sport , buzunarul pentru telefon mobil plasat pe una dintre bretele, roţi ataşate astfel încât ghiozdanul să poată fi tras ca pe-un troler, toate sunt detalii importante care pot cântări serios în momentul achiziţiei. În funcţie de stilul de viaţă al copilului şi de necesităţi, acestea pot fi aspectele hotărâtoare atunci când va decideţi să cumpăraţi un ghiozdan.

Cât costă

Deşi un ghiozdan nu face parte din seria produselor de folosinţă îndelungată, ca să justifice un preţ ridicat, nu e clasat nici în gama consumabilelor, încât să coste o nimica toată. Orientează-te către un produs care să aibă un raport corect calitate-preţ şi al cărui cost să se reflecte în bifarea unor caracteristici pozitive precum spaţios, ergonomic, durabil.

Cum arată

Poate să fie ghiozdanul as la toate capitolele de mai sus, dacă nu va întruni aşteptările estetice ale celui mic, degeaba! De aceea, o altă recomandare utilă este să mergi împreună cu şcolarul la cumpărături, ca să-l laşi pe el să decidă cum va arăta ghiozdanul pe care îl va purta. Chiar dacă ţie îţi place foarte mult Minnie, iar copilului Barbie, nu trebuie să uiţi că nu tu vei merge cu simpaticul personaj din desene animate pe umăr, ci copilaşul, aşa că alegerea îi aparţine în totalitate!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa