Criza vaccinurilor. Comisia Europeană a avizat favorabil SUSPENDAREA exportului de vaccin anti-rujeolă. De ce s-a cerut blocarea exportului

TOTUL DESPRE MAME

Comisia Europeană (CE) a avizat favorabil, în procedură de urgență, decizia de suspendare temporară a exportului intracomunitar a vaccinului combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR). În ultima săptămână, au fost înregistrate oficial încă 270 de cazuri noi de rujeolă, ceea ce ridică la 5290 numărul îmbolnăvirilor și la 24 numărul deceselor. 10 județe nu au în continuare suficiente vaccinuri pentru a acoperi necesarul

„Având în vedere epidemia de rujeolă cu care se confruntă țara noastră, dar și discontinuitatea în aprovizionarea cu vaccinurile obligatorii din Calendarul de imunizare, în data de 27 aprilie 2017, autorităţile române au notificat Comisiei Europene un proiect de Ordin care prevede blocarea exporturilor de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru protejarea din România. După examinarea proiectului de act normativ, Comisia Europeană a considerat că, în acest caz particular, solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată”, anunță Ministrul Sănătății.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5290, din care 24 de decese (8 în județul Timiș, 5 în județul Arad, 5 în județul Dolj, 3 în județul Caraș Severin, 1 în județul Călărași, 1 în județul Satu Mare și 1 în București). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de județe.

Distribuția geografică a incidenței rujeolei în perioada menționată este prezentată în figura de mai jos:

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa