Copilul tău este palid? Iată care ar putea fi cauzele!

TOTUL DESPRE MAME

Când remarci că micuţul tău este cam palid, este uşor să intri în panică şi să crezi că este ceva în neregulă cu el, deoarece schimbările de culoare a pielii pot fi semn de boală. Află mai jos când şi dacă este cazul să te îngrijorezi şi, respectiv, când și dacă ar trebui să îţi menţii calmul.

Ce ar putea avea copilul meu?

O răceală sau orice alt virus ar putea face uneori ca micuţul tău să pară uşor palid.

O cauză mai rară ar putea fi anemia, care ar putea reduce cantitatea de oxigen din celulele roşii.

Dacă micuţul tău este anemic, ar putea fi mai iritabil şi mai puţin energic, şi nici cu pofta de mâncare să nu stea prea bine . Bebeluşii născuţi prematuri sunt mai predispuşi la anemie decât cei născuți la termen.

Când ar trebui să îmi duc copilul la medic?

Dacă pielea copilului devine brusc palidă şi nici nu îşi revine în termen de câteva zile, discută cu medicul tău pentru a elimina din ecuație anemia sau alte afecțiuni mai grave.

Cu toate acestea, dacă pare mai curând vânăt decât palid, şi, totodată, are şi alte simptome severe (dificultate în respiraţie, spasme) mergi de urgenţă cu el la camera de gardă sau la control la pediatru.

Ce ar trebui să fac pentru a trata această problemă?

Dacă micuţul tău suferă din cauza unui virus (simptome: febră, lipsa poftei de mâncare, lipsă de energie), atunci îşi va reveni pe cont propriu. Oferă-i, cu toate acestea, vitaminele sale obişnuite, dacă este cazul, și antipiretice are febră și o stare generală proastă.

Dacă în urma analizelor medicul stabileşte că este anemic, ţi-ar putea, totodată, recomanda câteva suplimente alimentare pentru a-l fortifica şi a-i mari nivelul de fier din sânge.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa