Suptul degetului și rosul unghiilor au un beneficiu: previn alergiile

Iulia Mirică
suptul degetului

Fie că este vorba de faptul că își sug degetul mare sau își rod unghiile, copiii vor găsi întotdeauna modalități de a băga germeni în gură, iar tu nu poți câștiga fiecare bătălie. Din fericire, un studiu recent publicat în jurnalul de Pediatrie ne informează că poate exista un beneficiu al lucrurilor acestora: piticul tău va avea mai puține alergii, scrie fatherly.com

Cele trei decenii de cercetare au urmărit peste 1.000 de copii din Noua Zeelandă, înscriși în acest studiu de la naștere. Aproximativ 31% dintre ei au fost găsiți vinovați de faptul că își rodeau unghiile sau își sugeau degetul mare, vârstele lor fiind cuprinse între 5 și 11 ani. Acești copii au avut, de asemenea, o rată de 1/3 mai mică decât ceilalți copii de probabilitate a dezvoltării alergiilor, până în momentul în care au ajuns la vârsta de 13 ani. Acest model a fost observat până la vârsta de 32 de ani (lipsa alergiilor) și a fost evident chiar și după ce cercetătorii au luat în considerare alte variabile, cum ar fi alergiile pe care le aveau părinții, animalele de companie prezente în casă și faptul dacă părinții fumau sau nu.

Dacă știi pe cineva care încă își roade unghiile, poți lua în considerare acest beneficiu pe care îl are gestul, înainte de a judeca persoana respectivă.

Suptul degetului este nociv pentru dezvoltarea dinților copiilor. În schimb, o parte dintre bacteriile și microbii la care sunt expuși copiii sunt buni pentru sistemul imunitar al copilului. În concluzie, nu ar trebui să fii disperată să-i ștergi mâinile copilului tău de 5 ori pe minut când ieșiți afară la joacă și nici să-i interzici să pună mână pe iarbă, bețe, frunze crezând că microbii pe care i-ar putea lua îi fac rău.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa