Copiii și telefoanele mobile

Raluca Dumitrică
Radiatii
Modul în care radiaţiile emise de telefonul mobil pătrund în creier

Telefoane mobile copii Totul despre mameCum să limităm riscul radiaţiilor emise de telefon

În cazul în care vă temeţi că aceste radiaţii v-ar putea afecta, specialiştii au câteva recomandări pentru noi, care să ne ajute să limităm riscul radiaţiilor emise de telefon. Printre acestea se află:

1. Menţinerea telefonului la o distanţă de cel puţin 30 de centimetri de corpul nostru, atunci când nu vorbim la el, şi la minim 15-20 de mm în momentul convorbirilor.

2. Folosirea dispozitivelor handsfree care te ajută să ai şi mai multă flexibilitate.

3. Evitarea dormitului în proximitatea telefonului şi în niciun caz cu telefonul sub pernă.

4. Evitarea folosirii mobilului când semnalul este slab, deoarece pentru a se conecta la o reţea celularul va folosi mai multă energie şi câmpul emis va fi mai puternic.

5. Apropierea telefonului de ureche doar după ce persoana apelată a răspuns.

6. Reducerea duratei convorbirilor.

Ce telefon să aleg pentru copilul meu?

Dacă v-aţi hotărât să-i cumpăraţi copilului un telefon, în momentul în care plecaţi la shopping ar trebui să luaţi în calcul şi rata specifică de absorbţie a telefonului, abreviată SAR (Specific Absorption Rate), care măsoară cantitatea de energie de radio-frecvenţă absorbită de corpul uman pe perioada utilizării mobilului. Pentru a afla acest indice, puteţi să accesaţi site-ul producătorului sau al operatorului de reţea ori să intraţi aici , unde vă veţi găsi listat şi telefonul dorit. În Europa, Comisia Internaţională de Protecţie Împotriva Radiaţiilor Neionizante a stabilit limita maximă a expunerii publicului pentru zona capului şi a trunchiului la 2 W/kg.

Totodată, chiar dacă aveţi un buget bine stabilit pentru achiziţie, dar ceva îmi spune că vă veţi abate de la el, nu strică să luaţi în calcul faptul că un telefon sofisticat, eventual un smartphone, este foarte apetisant în ochii hoţilor, care nu ţin cont de faptul că posesorul său este doar un copil. De aceea, ar fi bine să va îndreptaţi atenţia către un telefon care să nu suscite interesul răufăcătorilor sau, chiar dacă poate părea cinic, să renunţaţi la telefonul dumneavoastră vechi şi să i-l daţi celui mic, pentru că, de ce să nu recunoaştem, aşteptaţi de ceva vreme un motiv să vă înnoiţi.

O altă sugestie pentru o achiziţie înţeleaptă ar fi să mergeţi pe varianta cartelei prepay, care reduce mult costurile şi îi poate da chiar şi copilului sentimentul de responsabilitate, atunci când îşi drămuieşte minutele disponibile.

Noi am decis să mai asteptăm puţin până să le luăm fetelor un telefon. Copiii merg şi vin de la şcoală doar cu noi, iar, dacă se întâmplă ceva neplăcut acolo, doamna învăţătoare şi secretara au numerele noastre de telefon, aşa încât ne pot suna fără probleme.

Din păcate, însă, discuţia cu cele mici a pus pe tapet o altă problemă. Bine, bine, am înţeles, nu avem, deocamdată, nevoie de mobil, mi-au zis fetele mari, cu o expresie plină de înțelegere pe chip. Ai putea să ne cumperi o tabletă, atunci?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa