Cele mai sănătoase şi bune lucruri vin în ambalaje mici (P)

Raluca Dumitrică
Cele-mai-sănătoase-şi-bune-lucruri-totul-despre-mame

Cu mousse-urile şi sucurile 100%, viaţa are gust de copilărie!

Deşi eram destul de mică, mai ţin şi acum aminte perioada deloc roz de la finele anilor ’80, aceea în care magazinele erau loc bun de dat cu patinele cu rotile, fiindcă erau goale, apartamentele noastre se transformau seara în discoteci, atunci când se lua lumina şi aprindeam lampa, iar cele mai bune lucruri erau acelea care se găseau greu şi rar. Unul dintre aceste lucruri apărea sporadic la băcănia de la parterul blocului vecin şi era clar preferatul copiilor.

O sticlă de suc aproape artizanal făcut, fără pic de zahăr şi alte adaosuri chimice ori conservanţi, era cel mai râvnit obiect pentru puştii din cartier. Stăteam cu toţii la coadă când se făcea aprovizionarea băcăniei, iar în timpul de aşteptare simţeam papilele gustative cum se dilată şi se contracta succesiv. Nerăbdători, sporovăiam în timpul de aşteptare, înşiram o sumedenie de poveşti şi glume în încercarea de a ne potoli pofta şi muream de încântare când ajungeam în faţă, la doamna cu bonetă albă şi halat scrobit, care se ocupa de vânzarea produselor. Ei îi întindeam bănuţii strânşi bine în pumn şi primeam, cu degetele aproape tremurânde, sticla de suc, satisfăcuţi că triumfasem. Consemnul găştii de copii era să ne bucurăm cu toţii, în acelaşi timp, de savoarea sa, aşa că, după ce toată lumea se aproviziona cu licoarea magică, ne aşezam pe băncile din faţă băcăniei, deschideam la unison sticlele cu suc şi sorbeam cu înghiţituri minuscule din conţinutul parfumat. Ba unii dintre noi beau doar jumătate sau chiar un sfert din sticluţă, păstrând prevăzători restul pentru a doua zi, când ajungeau la şcoala unde se puteau lăuda că sunt posesorii acelei trufandale.

Mousse-urile şi sucurile 100% – porţia zilnică de vitamine

Am rămas de-atunci cu nostalgia acelei băuturi atât de bune pe care rareori mi s-a întâmplat să o regăsesc. Spre suprinderea mea, de puţină vreme am descoperit prin intermediul campaniei de educare iniţiată de KUPS (Mousse şi suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe!) nişte sucuri 100% şi mousse-uri atât de asemănătoare cu sucul bun şi natural al copilăriei mele, încât a trebuit să le arăt şi să le dau şi fetelor mele să încerce acea minunăţie. Inutil să mai spun că le-am fermecat şi pe ele şi le-am făcut, astfel, să înţeleagă mai bine o bucăţică din trecutul meu, dar şi să înţeleagă cât de importante sunt acestea pentru buna dezvoltare a organismului. Iar pentru că medicii ne recomandă să consumăm zilnic 5 porţii zilnice de fructe şi legume, putem apela cu încredere la sucurile 100% şi mousse-urile, deoarece ele fac parte din cele 5 porţii recomandate.
Mousse-urile şi sucurile 100% (adică acele vitamine isteţe) aduc perfect aminte de gustul primilor ani de şcoală, de prietenii şi poznele pe care le făceam alături de ei, de timpul lăbărţat al vacanţelor lungi de vară în care deprindeam toate ghiduşiile văzute la alţii şi în care eram cu adevărat neobosiţi. Dar mai aduc aminte şi de momentele în care stăteam, pur şi simplu, pe iarbă şi priveam cerul, bucuroşi că până la începerea anului şcolar mai este hăt şi bine.

Energie şi bună dispoziţie la pachet

De când am dat de ele, facem tot posibilul să le luăm cu noi oriunde mergem. Le-am oferit copiilor dimineaţa, la micul dejun, în paharele lor preferate pentru suc, le-am luat cu noi săptămâna trecută în coşul pentru picnic, alături de alte preparate frugale şi gustoase pe care le-am întins pe iarba de la pădure şi le-am aşezat bine în ghiozdanul cu care cea mică a mers cu verişoarele ei într-o excursie amuzantă în apropierea Bucureştiului. N-am uitat de ele nici când am mers pe două roţi prin cartier, aşa că le-am pus în coşul meu pentru bicicletă şi le-am împărţit copiilor la prima oprire importantă, astfel încât au putut parcurge până la capăt traseul lung şi ambiţios stabilit cu o zi înainte. Iar seara, au fost cei mai buni companioni afară, pe terasă, când am jucat cu toţii un joc educativ ce le-a pus copiilor mintea la contribuţie şi care a stârnit hohote generale de râs.

Iar acum, dacă recitesc toate aceste lucruri minunate pe care le-am făcut în preajma şi cu mousse-urile şi sucurile 100%, sursă importantă de vitamine, energie şi bună dispoziţie, îmi dau seama de ceva. Ele pot face parte din viaţa unei familii moderne, active şi doritoare de cunoaştere, o familie SMART aşa cum este şi familia ta.

Initiaţiva face parte din campania educaţională a Uniunii Naţionale a Producătorilor de Suc (Asociaţia KUPS). Campanie finanţată cu sprijinul UE şi a Republicii Polone, precum şi din Fondul de Promovare a Fructelor şi Legumelor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa