Când ar trebui să primească un copil produse pentru imunitate și creștere sănătoasă

TOTUL DESPRE MAME
copil sirop patut

Produse pentru imunitate și creștere sănătoasă. Sănătatea și buna dezvoltare a copilului sunt strâns legate de alimentația echilibrată și stilul sănătos de viață. Organismul știe singur să selecteze din mâncare tot ceea ce îi este necesar pentru a funcționa și nu are nevoie, în mod normal, de suplimente din farmacie. Totuși, există situații când e nevoie să îl ajutăm. Este vorba despre momentele de boală, deficiențe și situații stresante, când corpul trebuie alimentat cu ”combustibil” special pentru a face față provocărilor.

În România, singurul supliment recomandat de medici pentru toți copiii, fără analize prealabile, este acela de Vitamina D, până la 2 ani sau chiar mai mult. Deficiența poate duce la deformarea oaselor, fracturi și împiedică o creștere sănătoasă a organismului. Mai mult, vitamina D ajută la întărirea sistemului imunitar. În situații speciale, medicii pot recomanda și alte suplimente, în funcție de analizele copilului și modul lui de hrănire. Iată ce suplimente sunt recomandate și în ce situații!

Suplimentul de fier: Anemia este destul de frecventă la copiii mici, mai ales dacă sunt mofturoși la mâncare și refuză carnea. De asemenea, ea apare des când copilul intră în comunitate și începe să se îmbolnăvească frecvent. Singura metodă de a depista acest deficit o reprezintă analizele de sânge, pe care medicul le recomandă la anumite semnale date de copil: iritabilitate, scădere în greutate, apatie, oboseală, infecții repetate etc. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca toți copiii să fie testați pentru anemie feriprivă între 9 luni și 12 luni și, pentru cei care au factori de risc pentru deficitul de fier, testarea să se repete la vârste mai mari. Lipsa de fier afectează producția de hemoglobină, iar oxigenul ajunge la celule și țesuturi în cantități insuficiente. Toate acestea pot provoca boli grave, mai ales în perioadele în care organismul este în creștere, așa că este important ca anemia să fie depistată la timp și tratată corespunzător.

Suplimentul de Vitamina C: Medicii recomandă acest supliment în perioadele când organismul este bombardat de viroze, situație cu care se confruntă cei mai mulți copii care merg la creșă/ grădiniță. Vitamina C ajută sistemul imunitar să facă față perioadelor grele, sprijină o mai bună absorbție a fierului și funcționarea sistemului osos, a ligamentelor, a dinților etc. Cele mai bune surse de Vitamina C sunt fructele și legumele crude, însă sunt prea puțini copiii care consumă constant, cu plăcere, legume crude. Mai mult decât atât, în perioadele de boală, copiii tind să refuze chiar și mâncărurile pe care în mod normal le consumă cu plăcere, așa că suplimentul cu vitamina C este mai mult decât binevenit.

Suplimentul de probiotice: Orice tratament cu antibiotic, prescris de medic, este însoțit și de probiotice. Explicația este simplă: antibioticul omoară atât bacteriile rele, cât și pe cele bune din organism, iar pentru a nu se crea dezechilibre e nevoie să readucem în corp bacteriile bune cu ajutorul probioticelor. Se mai știe că antibioticul distruge flora intestinală, iar acest lucru facilitează apariția unor germeni patogeni și a ciupercii Candida albicans, iar administrarea de probiotice împiedică apariția acestei situații.
În afara tratamentelor cu antibiotic, medicii mai recomandă administrarea de probiotice și în situațiile în care copilul este balonat, are dureri de burtică și senzația de greață, e constipat sau are diaree.

Produse pentru imunitate și creștere sănătoasă

Suplimentul de Omega 3: Se știe că cea mai buna sursa de Omega 3 este peștele gras (somon, hering, macrou etc), consumat cel puțin o dată pe săptămână. Însă câți copii mănâncă pește regulat, de plăcere? Pentru că memoria și concentrarea sunt puternic influențate de existența acestor acizi grași, în perioadele în care cei mici sunt solicitați mult la școală (lucrări de control, teze și alte examene), se recomandă administrarea acestui supliment alimentar. Un studiu realizat la Universitatea Oxford de către dr. Alex Richardson a demonstrat că administrarea de Omega 3 ajută în mod direct la creșterea IQ-ului la copii. Concret, în studiul realizat, trei sferturi dintre copiii participanți au înregistrat o creștere cu 3,5 puncte a IQ-ului, dovedind performanțe mai ridicate la scris, citit și socotit după administrarea unui ulei de pește bogat în acizi Omega 3.

Suplimentul de Calciu: Importanța calciului este esențială pentru sănătatea oaselor, a dinților și pentru creșterea în înălțime a copiilor, iar cel mai grav este faptul că efectele deficitului se văd târziu, la vârsta adultă. Produsele lactate sunt cea mai bună sursă de calciu, însă situația devine problematică în cazul copiilor alergici sau a celor care refuză consumul de lactate din diverse motive. Surse naturale alternative sunt legumele cu frunze de culoare verde închis, broccoli, năut, cereale, suc de portocale. Dacă medicul decide că se impune suplimentarea cu Calciu, trebuie să știți că, în general, Calciul se asimilează mai bine în prezența Vitaminei D. Un alt lucru important pe care trebuie să îl cunoască părinții este acela că este contraindicată administrarea de fier și calciu în același timp, pentru că unul dintre ele nu se va asimila în prezența celuilalt.

Și o ultimă recomandare: dați copiilor suplimente alimentare după ce vă consultați cu medicul pediatru sau cu medicul de familie. Chiar dacă aveți cele mai bune intenții, trebuie să știți că administrarea incorectă poate face ca suplimentele alimentare să devină toxice dacă sunt luate în cantităţi prea mari, mai ales în cazul vitaminelor liposolubile (A, D, E şi K). Acestea se depun sub formă de rezerve în organism şi nu se elimină renal, cum o fac cele hidrosolubile. În plus, o supradoză din anumite vitamine sau minerale poate duce la proasta absorbţie a altora, creând astfel un dezechilibru nutriţional.

Campania lunii la Sensiblu: Un copil protejat este un copil sănătos

În această perioadă, farmaciile Sensiiblu vă așteaptă cu oferte la produsele pentru copii, în cadrul campaniei lunii: Un copil protejat este un copil sănătos.

Mai exact, sunt incluse în campanie produse din categoriile: Creștere Sănătoasă, Imunitate, Probiotice, Vitamine și minerale, Afecțiuni pediatrice diverse.

Mai multe detalii si lista de produse se gasesc AICI.

Reducere de 35% la produsele pentru copii în farmaciile Sensiblu

Vino in Farmaciile Sensiblu in perioada 1 aprilie 2018 -31 mai 2018 si ai 35% la produsele pentru copii selectate. Oferta este valabila în limita stocului disponibil, pentru posesorii unui card de fidelitate Sensiblu.

Mai multe detalii poți afla AICI

 

Te-ar mai putea interesa