Alergiile sezoniere ale copiilor

Iulia Mirică
alergii sezoniere

O serie de studii arată că aproximativ jumătate dintre copii sunt alergici la ceva, scrie parents.com.

Rinita alergică sezonieră se dezvoltă de obicei la câțiva ani după ce o persoană a fost expusă la un alergen extern, așa că este neobișnuită la copiii cu vârsta mai mică de 2 ani. Cu toate acestea, copiii pot dezvolta alergiile sezoniere și din cauza alergenilor interni, precum părul de  câine sau acarienii, înainte de vârsta de 2 ani. Vârsta obișnuită pentru diagnosticare este între 4 și 6 ani. Simptomele, care includ strănut, nas înfundat sau care curge, tusea și gâtul iritat, ochii inflamați și care lăcrimează, sunt la nivel maxim în timpul adolescenței și se mai îmbunătățesc când devii adult.

1. Tratamentul începe înainte de apariția simptomelor

Dacă piticul tău are alergii sezoniere confirmate, ar trebui să își ia medicamentele cu două sau trei săptămâni înainte de începutul sezonului, în funcție de alergia lui specifică, și să continue să le ia până la sfârșitul perioadei. Dacă cel mic are alergii tot anul, medicul trebuie să stabilească un tratament continuu. Cele mai multe medicamente împotriva alergiilor sunt mult mai eficiente pentru prevenirea simptomelor decât pentru tratarea lor.

2. Polenul, responsabil de multe alergii sezoniere

Dacă cel mic și-a făcut testele de alergii, rezultatele vor fi mult mai folositoare decât monitorizarea reacțiilor la toate tipurile de polen. Copiii la care se manifestă doar alergiile sezoniere sunt cel mai probabil alergici la polen sau la particulele de praf, care apar doar în anumite perioade din an. Doctorii pot face teste pe piele sau de sânge pentru a afla ce tip de polen îi creează alergii piticului tău. Ca regulă generală, probabil că va trebui să eviți timpul petrecut afară primăvara și toamna.

3. Iarna, sezonul de pauză

Vremea rece din timpul iernii vine ca o binecuvântare pentru copiii cu alergii sezoniere, care se pot baza pe o pauză până cel puțin în februarie. O iarnă mai caldă poate cauza plantele să polenizeze mai devreme, ceea ce înseamnă că simptomele vor începe să apară mai repede. O primăvară ploioasă poate provoca, de asemenea, creșterea rapidă a plantelor și înmulțirea  mucegaiului, efectele acestora durând până toamna. Ploaia poate spăla polenul, dar este doar o soluție temporară. În zilele cu vânt, este indicat ca alergicii să stea în casă, pentru că polenul este plimbat prin aer și ajunge ușor la nasul copilului.

Medicii sfătuiesc părinții să folosească plase antipolen la geamuri, să usuce hainele în interior (o soluție de criză, temporară) și să spele fața și părul copilului după o plimbare în aer liber. Purtarea pălărioarelor este, de asemenea, eficientă, pentru că împiedică particulele de ajungă pe păr.

De obicei, antihistaminicele pot ajuta la ameliorarea simptomelor în plin sezon, dar sunt mai eficiente dacă sunt în fluxul sanguin înainte de a începe perioada critică. Consultă întotdeauna medicul copilului tău pentru a afla tratamentul perfect pentru alergiile sezoniere.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa