Cât ar trebui să mănânce zilnic copiii mici?

Iulia Mirică
cantitate mancare copii

  Uneori, copiii mici sunt atât de pretențioși când vine vorba de masă, încât mamele au impresia că ei nu se hrănesc mai deloc. Academia Americană de Pediatrie a lansat un nou ghid de hrănire a copiilor mici, care te poate ajuta să treci prin această fază dificilă din dezvoltarea copilului tău, scrie parenting.com.

  Se pare că bebelușii nu au nevoie să fie hrăniți atât de mult. Conform Academiei Americane de Pediatrie, dezvoltarea unui copil încetinește după primul an de viață, astfel încât aportul alimentar nu trebuie să fie unul excesiv. Te poți ghida după această regulă: copiii cu vârsta cuprinsă între 1 și 3 ani au nevoie de 40 de calorii per 2,5 centimetri înălțime. Așa că, de exemplu, dacă puștiul tău are înălțimea de 81 centimetri, ar trebui să mănânce undeva în jurul a 1.300 calorii pe zi, dar ține cont și de faptul că numărul caloriilor poate varia și în funcție de cât de multe activități face copilul. Pentru cei mai mulți copii mici, este mult.

  Dacă nu vrei să calculezi exact de fiecare dată, poate te va ajuta acest lucru: încearcă să-l hrănești pe copilul tău cam un sfert din ceea ce mănânci tu în fiecare zi. Dar asigură-te că îi oferi o dietă completă, cu toate vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a se dezvolta și a crește.

  Ce au voie copiii să mănânce în fiecare zi:

  6 porții de cereale
  2-3 porții de legume verzi
  2-3 porții de fructe
  2-3 porții de lactate
  2 porții de proteine, cum ar fi carne, pasăre, pește sau tofu
  2 porții de legume, cum ar fi fasole uscată, mazăre sau linte

  Dacă încerci să-l convingi pe cel mic să mănânce legumele, încearcă să i le amesteci în piureuri, alături de alte alimente care îi plac. Sperăm că aceste informații îți vor servi ca un ghid util, mai ales dacă te lupți cu adaptarea dietei copilului tău, acum că laptele matern sau formula de lapte nu mai reprezintă sursa primară de alimentație. Dar nu te speria dacă nu fiecare zi va fi perfectă. S-ar putea să simți că în unele zile puștiul tău mănâncă o mare varietate de alimente, în timp ce în altele va fi mai mofturos sau va respinge pur și simplu orice aliment.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa