Beneficiile duşurilor reci

Iulia Mirică

Secretul dușurilor reci – ce efecte au asupra sănătății?

Terapia cu ajutorul dușurilor reci este o modalitate sănătoasă pentru organismul uman pentru a regla temperatura internă și a întări sistemul imunitar. Dar, în ciuda tuturor beneficiilor aduse sănătății, evident că privim dușurile reci ca pe un disconfort. Dacă reușim să trecem peste această convingere, putem profita de toate beneficiile dușurilor reci. Iată care sunt acestea:

Dușurile reci îmbunățesc imunitatea și circulația

Apa rece poate îmbunătăți circulația prin stimularea sângelui să alimenteze organele, combătând variate probleme ale pielii și inimii. În momentul când apa rece ne atinge corpul, abilitatea sa de a stimula circulația sângelui ajută arterele să pompeze sângele mai eficient, prin urmare crescând sănătatea inimii noastre per ansamblu. De asemenea, poate micșora tensiunea arterială, debloca arterele și îmbunătăți sistemul nostru imunitar.

Terapia dușurilor reci stimulează pierderea în greutate

Dușurile reci pot ajuta procesul de slăbit într-un mod neașteptat. Grăsimea este acumulată atunci când consumăm mai multe calorii decât are nevoie corpul nostru pentru a funcționa și nu ardem acele calorii pentru energie. Această grăsime se depune pe talie, gât, coapse și partea inferioară a spatelui, chinuindu-ne să o eliminăm. Astfel, dușurile reci pot stimula activitatea grăsimii care generează căldură pentru a ne menține temperatura corpului și care este activată atunci când suntem expuși la frig

Dușurile reci eliberează stresul

Un duș cu apă rece sau chiar o baie în mare, fără a vă adapta încet cu apa, poate contribui la creșterea toleranței la stres. Un studiu realizat în anul 1994 a constatat o scădere drastică a nivelului de acid urid în timpul și după expunerea la stimuli reci. De asemenea, au constatat și o creștere a nivelului de glutation, un antioxidant care ajută ceilalți antioxidanți să mențină un nivel optim al funcționării. Participanții din cadrul studiului au fost 10 persoane sănătoase care au înotat regulat în apă rece pe timpul iernii, ducând la o adaptare la stresul oxidativ.

Dușurile reci redefinesc podoaba capilară și pielea

Când vine vorba de păr și piele, unul dintre cele mai naturale moduri de a le menține sănătatea este cu ajutorul dușurilor reci. Apa caldă are tendința să ne usuce pielea, așa că puteți utiliza apa rece pentru a strânge cuticulele și porii, pentru a ne menține părul lucios și pielea tonifiată.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa