Bebe plânge, are febră, este indispus? Soluții pentru mame

TOTUL DESPRE MAME
copil racit u febră

Un copil morocănos, care plânge, care are modificări bruşte de stare, ne spune că se petrece ceva cu el care îl deranjează – motivele putând fi dintre cele mai diverse, de la dureri de urechi, la o potențială răceală, în special în perioada vârstei mici. Durerile copilului, febra și inflamațiile care apar în urma unor lovituri, în răceli și nu numai răspund foarte bine la tratamentul cu produse pe bază de Ibuprofen.

Acest articol conține prezentare de produs.

Jocuri sigure în parc

Pentru a-şi consuma energia, copilul are nevoie de activităţi fie în aer liber, fie la locuri de joacă sau în casă. Deoarece vremea de afară deja s-a încălzit şi ne permite să stăm din ce în ce mai mult timp în aer liber, parcul pare a fi soluţia cea mai la îndemână pentru o plimbare sau pentru a merge la spaţiile de joacă unde micuţul nostru îşi poate face noi prieteni şi unde se poate antrena cu aceştia în tot felul de activităţi. Parcurile sunt dotate cu jocuri dintre cele mai diverse. Pentru a evita accidentările, stabileşte de la bun început cu cel mic locurile în care are voie să se joace singur şi pe acelea în care trebuie să te cheme alături de el. Cu toate acestea, copilăria este un şir de julituri şi vânătăi. În astfel de situaţii, îi alinăm pe cei mici cu multe îmbrăţişări, însă luxaţiile şi întinderile musculare vor necesita mai multă îngrijire. Primul pas după astfel de evenimente este să îl ajuţi pe cel mic să se liniştească, să încerce să evite mişcările bruşte, iar în funcţie de afecţiune, îi putem aplica celui mic un bandaj, eventual şi o compresă cu gheaţă. Printre medicamentele care ar putea ajuta la calmarea durerii și reducerea inflamatiei se regăsesc și cele pe bază de ibuprofen, însă înainte de a administra medicamentul citeşte cu atenţie prospectul.

Atenție la răcelile care apar pe fondul modificărilor bruște ale vremii!

Odată cu încălzirea vremii, tentaţia de a petrece cât mai mult timp în aer liber, alături de prieteni este foarte mare. În perioada de tranziţie dintre anotimpuri, circulă virusuri care îi pot pune în pericol sănătatea celui mic. În cazul în care apar simptome de răceală sau de febră, printre medicamentele care ar putea preveni agravarea acestor simptomesunt și cele cu efect antitermic. De asemenea, evită să îl laşi să se joace în preajma copiilor care sunt răciţi deoarece virusurile se transmit foarte repede de la un copil la altul, mai ales când organismul încearcă să se acomodeze cu un nou anotimp sau când sunt modificări bruște de temperatură.

Dureri de urechi sau de dinți

Nurofen

Altă categorie de dureri frecvente în perioada copilăriei sunt cele de dinți sau cele de urechi, care se asociază uneori și cu temperatura ridicată. Durerea de ureche la copii poate avea diferite intensităţi şi diferite cauze. Poate afecta una sau ambele urechi. Nu orice durere de ureche trebuie să ne îngrijoreze, dar, în funcţie de posibilele cauze, ne putem orienta pentru a-i acorda celui mic primul ajutor pentru calmarea suferinţei. Ibuprofen poate calma durerea şi în acelaşi timp scade şi febra micuțului. Chiar dacă se eliberează fără prescripție, atenţie la doze şi la intervalul de administrare. Nu trebuie depăşită doza pentru vârstă şi greutate chiar dacă durerea este foarte mare. În funcție de vârsta copilului și de preferițele lui există tipuri diferite de ibuprofen, în concentrații diferite: sirop, supozitoare, pastile masticabile sau pastile obișnuite.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa