Anestezia generală este soluţia salvatoare pentru repararea dinţilor copilului (P)

Raluca Dumitrică
DentalMed, stomatologie pentru copii/Totul despre mame
Anestezia generala poate fi solutia in cazul rezolvarii problemelor dentare la copii
Anestezie generala copii | Totul despre mame
Anestezia generala poate fi soluția în cazul rezolvării problemelor dentare la copii

Copiii cu nevoi speciale și probleme dentare pot primi ajutor medical specializat de top DentalMed Kids, în România, fără a fi nevoie să caute asistență stomatologică în spitalele din străinătate

Copiii cu afecțiuni speciale şi probleme dentare pot primi ajutor medical specializat de top în România, fără a fi nevoie să caute asistenţă stomatologică în spitale din străinătate

Mi-e teamă de dentist. Nu mă opintesc cu picioarele în uşa cabinetului când ajung acolo, dar nici nu merg cu dezinvoltură spre scaunul urcător şi coborâtor.

De câte ori am ajuns cu cele mici la dentist, însă, mi-am pus armura de mamă curajoasă şi le-am îmbărbătat fără să se vadă vreo secundă că aş avea noduri în gât şi că îmi dârdâie picioarele în pantofi.

Cel mai greu mi-a fost când a trebuit să merg cu mezina la un control stomatologic pe când avea un an şi jumătate şi când problemele ei dentare necesitau o intervenţie stomatologică de urgenţă. Fără să ştim exact motivele deteriorării lor, dinţii i se măcinaseră şi îşi pierduseră stratul de smalţ care îi proteja, iar măselele se rupseseră bucată cu bucată, ca şi cum ar fi fost făcute dintr-o cretă puţin mai solidă decât cea de la şcoală.

Tentativa medicului stomatolog de a-i repara într-o primă şedinţă un singur dinţişor a fost un eşec total. Deşi cabinetul era atrăgător pentru copil, iar medicul părea a fi un personaj de poveste, prin delicateţea manevrelor, a vocii şi prin gesturile blânde, n-a fost chip ca ea să stea pe scaun, darămite să accepte micile intervenţii dentare. Singura metodă de stopare a dezastrului din gură a fost să apelăm la anestezia generală, ceea ce am şi făcut, după calcularea cu maximă atenţie a tuturor riscurilor.

Anestezia generală şi repararea danturii

Până să aflu de posibilitatea de a repara dinţii unui copil şi cu ajutorul anesteziei generale, mărturisesc că asociam această procedură cu ceva extrem de complicat, rar şi dificil, salvator de vieţi, de cele mai multe ori. Evoluţia medicinei şi existenţa unor clinici specializate, cu personal profesionist, atent ales pentru a răspunde nevoilor unei grupe cât mai variate de pacienţi, dar şi descoperirea faptului că şi repararea dinţilor poate fi o problemă prioritară, au făcut ca realitatea să fie diversă.
Un exemplu în acest sens este Clinica DentalMed Kids din Bucureşti, practic singura clinică dentară din România ce poate oferi acest serviciu de tratament dentar sub anestezie generală în condiţii de maximă siguranţă, ce permite rezolvarea tuturor problemelor stomatologice ale copilului într-o singură şedinţă de tratament de maxim 2-3 ore. La finalul tratamentului dentar sub anestezie generală, pacientul este complet reabilitat din punct de vedere dentar, rezultatele obţinute fiind absolut remarcabile. Sunt comprimate astfel serii întregi de şedinţe de tratament clasice, realizate în cabinetul stomatologic, iar stresul copilului este redus la minim.

Marile probleme ajung să fie minimizate prin anestezia generală de la DentalMed

Pacienţii cărora li se poate aplica un tratament stomatologic sub anestezie generală sunt, la fel ca în cazul nostru, copiii cu vârstă foarte fragedă, ce nu pot coopera cu mediul stomatolog din acest motiv şi care au nevoie de un volum mare de tratamente dentare. Pentru ei este imposibilă realizarea tratamentului stomatologic chiar şi sub inhalosedare cu protoxid de azot şi se impune efectuarea tratamentului dentar sub anestezie generală, pentru a li se reabilita un număr mare de dinţişori. Hotarârea, care elimină riscul unei traume ce poate apărea în urma unei intervenţii dentare clasice, se ia numai în urma unei evaluări dentare complete (din punct de vedere clinic şi radiologic) a pacientului, iar intervenţia presupune rezolvarea tuturor problemelor dentare ale pacientului copil într-o singură şedinţă de tratament, a cărei durată nu depăşeşte 3 ore. Dată fiind incidenţa din ce în ce mai mare a acestor probleme, clinica DentalMed Kids a dezvoltat serviciul special de tratatament sub anestezie generală, sub coordonarea doctorului Amiel Stroianu. Deşi în ţări cu tradiţie în medicină pediatrică rezolvarea problemelor dentare la copii sub anestezie generală este un lucru obişnuit, în România acest proiect este unul de pionierat.

DentalMed, stomatologie pentru copii/Totul despre mame
La DentalMed Kids, problemele stomatologice se pot rezolva într-o singură ședință

Copiii cu afecțiuni speciale, cea mai importantă grupă de pacienţi în cazul tratamentului cu anestezie generală

Dar cea mai importantă grupa de pacienți cărora li se adresează acest tip de tratament sunt copiii cu afecțiuni speciale (diferite tipuri de sindroame, afecţiuni neurologice, autism etc.) sau cu dizabilităţi. In Romania sunt înregistrați aproape 73,000 copii cu nevoi speciale. Din păcate, acestor afecțiuni medicale li se asociază de cele mai multe ori şi probleme dentare, care nu pot fi tratate decât cu ajutorul anesteziei generale, deoarece acești copii au nevoie de îngrijire dentară specială, intervenţiile clasice în cabinetul dentar putând pune sănătatea copilului în pericol sau fiind imposibil de realizat fără cooperarea pacientului copil. Dacă în trecut rezolvarea acestei probleme necesita căutarea unor soluții de tratament în cadrul unor spitale din străinătate (Austria, Turcia, Israel etc.), în Romania neexistând opțiunea de a trata dințișorii copiilor cu dizabilităţi sub anestezie generală, acum acest lucru poate fi realizat cu succes în cadrul clinicii DentalMed Kids.

Anestezia generală, realizată în condiţii de siguranţă de catre DentalMed Kids, în cadrul unui spital privat de top

Beneficiile tratamentului dentar sub anestezie generală pot fi analizate exclusiv în contextul în care acesta este realizat în condiţii de siguranţă maximă pentru pacientul copil. Acesta presupune că intervenţia să se realizeze în cadrul unui spital, dotat cu toată aparatura necesară unei săli de operaţii, sub coordonarea departamentului de ATI, care are capabilitatea de a gestiona un tratament de această natură în toate fazele desfăşurării acestuia.
Realizarea tratamentelor dentare la copii sub sedare venoasă sau generală în cadrul unui cabinet sau al unor clinici stomatologice este total nerecomandată, acest gen de intervenţie putând fi gestionat în condiţii de siguranţă în toate aspectele lui doar de o instituţie de natura unui spital.
Tratamentele dentare sub anestezie generală sunt realizate de către echipa de medici pedodonţi ai clinicii DentalMed în cadrul spitalului Medicover Hospital. Intervenţiile sunt monitorizate de o echipă de medici anestezişti, specializaţi în tratamente pentru copii, şi care, împreună cu medicii pedodonţi, asigură premisele pentru realizarea unor tratamente dentare cu rezultate remarcabile, imposibil de obţinut cu metodele clasice.

Servicii premium la Clinica DentalMed

Dental Kids | Totul despre mame

DentalMed Kids este singura clinică dentară romanească ce oferă servicii stomatologice premium, dedicate exclusiv copiilor și adolescenților, în acest moment neexistând pe piața locală o clinică de lux profilată pe realizarea serviciilor de stomatologie pediatrică.
DentalMed Kids beneficiază de logistica de excepție a clinicii DentalMed: cel mai performant sistem de investigare și diagnostic existent în domeniul medicinei dentare, o echipă internațională de medici hiperspecializaţi în tratamente stomatologice pentru copii, autonomie completă faţă de sistemul public de utilități, energie green. Designul surprinzător, ce îmbracă într-o notă futuristă întreaga clădire, a fost conceput ca o incursiune în viitor, în care copiii și adolescenții să se simtă cu adevarat special, uitând de temerile vizitei la stomatolog.

Aşadar, alegând pentru copilaşul vostru serviciile clinicii DentalMed, acesta va fi pe mâini experte, iar voi veţi avea certitudinea că aţi luat decizia corectă, în urma căreia cel mic va reuşi să aibă un zâmbet sănătos şi mai luminos!

Dental Med Kids se află în București, pe Calea 13 Septembrie nr. 102, bl. 48A, telefon 031 803 01 70 sau 0726 770 357; adresă de e-mail: [email protected].

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa