Alopedi: consultații gratuite, la telefon, cu pediatri care răspund oricând

Theodora Fintescu, redactor

  Medicii pediatri de la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj Napoca au înființat un serviciu gratuit pentru părinți, Alopedi, prin care oferă consultații telefonice la orice oră și în orice zi a săptămânii. Un apel la 0364917 îi ajută pe părinți să se liniștească atunci când intră în panică, să parcurgă pașii corecți pentru tratarea copiilor sau să meargă la cel mai potrivit spital atunci când se impune acest lucru.

  Finanțarea liniei de gardă se face de la bugetul de stat, iar numărul de telefon este un număr cu tarif normal, putând fi accesat din orice rețea. Medicii înscriși în acest proiect au pregătire în Pediatrie și Medicină de urgență și au urmat un program de pregătire medicală specifică triajului telefonic.

  Cine sunt medicii care răspund la telefonul Alopedi

  Consultațiile telefonice sunt oferite de 30 de medici: Baichoo Adriana, Balea Daniela, Bâlc Valentina, Bența Ioana, Boboc Cristina, Bucur Mihai, Bud Camelia, Bulata Bogdan, Burlac Oleg, Căbulea Ramona, Chintoan Elena, Chira Anca, Colț Cătălina, Dreghiciu Dana, Epure Anamaria, Gagu Gabriela, Gherman Cristina, Harambaș Lia, Kozma Dan, Kudor Liana, Lazăr Călin, Maghear Andreia, Mate Edina, Moisiuc Simona, Oprean Andreea, Szilagyi Boglarka, Toth Timea, Vanani Oana, Vizitiu Ramona, Vlașin Diana.

  Un raport realizat de cei implicați în acest proiect arată că problemele pentru care s-a cerut sprijin cel mai des la 0364917 sunt de natură respiratorie, febră și probleme digestive. Serviciul este accesat în principat de clujeni, dar și de părinți din București, Prahova, Brașov și Timiș.

  Ce spun părinții care au sunat la Alopedi

  Părinții care au apelat la medicii clujeni au doar cuvinte de laudă:

  „Sunt cei mai profesioniști!5 zile consecutive am stat acasă cu copilul,se simțea foarte rău,a vomat, iar la spital mi s-a spus sa merg acasă deoarece copilul nu are nimic….Am sunat la Alopedi,mi-a răspuns o voce calda,m-a ascultat și m-a abordat cu blândețe și răbdare…am fost îndrumata către UPU unde am dat peste o doamna dr nemaipomenita,dr Daniela Dregheciu!Va multumesc Alopedi,va multumesc doamna dr,sunteți o binecuvântare Pt copii și părinții care va întâlnesc!!!”

  Nicoleta Topan, pe pagina de Facebook Alopedi

   

  Sunt de doua zile acasa, dupa ce am nascut si am sunat (deja) de 2 ori aici. Medici fanstastici cu sfaturi nemaipomenite si de-o blandete si intelegere cum rar mai intalnesti. Va multumesc din suflet si sunt sigura ca ne vom auzi in curand! Cu drag, bebe Ema si mama Simona.

   Inspirat de modelul Peditel, alt serviciu destinat părinților

  Proiectul a fost creat după modelul Peditel, un serviciu asemănător, pornit de la Cluj în 2014 și extins ulterior în toată țara. Peste 70% dintre părinții care au apelat la acest serviciu nu au mai avut nevoie să își ducă ulterior copilul la specialist sau la Urgență.

  Cei care vor să doneze pentru susținerea proiectului Alopedi o pot face urmând pașii precizați AICI.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa