Acesta este unul dintre cele mai înfricoșătoare telefoane pe care un părinte îl poate primi de la școală, imediat după “copilul dumneavoastră are febră/s-a lovit etc”. Și efectul invariabil este acela de panică. Cine poate rămâne calm la o astfel de veste să ridice mâna! Nu cred că sunt mulți aceia așa că voi considera că sunteți toți în aceeași categorie cu mine, aceea a părinților terorizați de posibilitatea ca cel mic să se întoarcă de la școală sau grădiniță cu atât de temuții păduchi.
Nu cred că există adult care în copilărie să nu fi avut această problemă, iar teama care continuă să pună stăpânire pe noi este, în primul rând, rezultatul reacției părinților noștri la aflarea vești, adică panică totală și aplicarea celor mai neplăcute tratamente: de la gaz, pieptănat ore întregi cu pieptănul special (și tras de păr, invariabil) la tuns zero.
Așa că, înainte de a trece la sfaturile de gestionare a infestării cu păduchi, vă recomandăm să rămâneți calmi, să îi vorbiți copilului despre ce se întâmplă, despre normalitatea situației, despre faptul că și voi, părinții lui, ați trecut în copilărie prin același lucru, despre faptul că el nu are nici o vină și bineînțeles, despre faptul că veți trece împreună prin asta cu bine.
Perfect! Acum suntem gata să înfruntăm inamicul comun: păduchii!
- Acest articol conține plasare de produse!
Diagnosticarea
De foarte multe ori este doar o alarmă falsă, fiind vorba de mătreață sau fire de nisip. Iată după ce trebuie să ne uităm: ouăle (lindinile) sunt foarte mici, albe sau gălbui. Arată ca firele de mătreață însă nu se scutură cu ușurință. Cel mai probabil infestarea va fi depistată în această fază, păduchii ieșind din ouă abia după o perioadă de 2-3 săptămâni.
Pentru depistarea ouălor de păduchi există o soluție eficientă și ușor de utilizat din gama Paranix. Paranix este o gamă completă pentru prevenirea, detectarea și tratarea păduchilor. Produsele sunt sigure, testate și certificate dermatologic, cu eficientă 100%.
De obicei, totul începe cu o “alertă” de infestare cu păduchi la școală sau grădiniță. Acesta este momentul în care toți părinții încep să verifice frecvent capul copiilor, sperând că nu vor avea ghinionul să fie și ei infestați. Paranix vine cu o soluție de prevenție, un spray care se aplică pe păr și care nu necesită clătire. Îl găsiți în farmacii, iar efectul său durează 24 de ore.