Alergia la arahide nu mai e bau-bau!

Raluca Dumitrică
alergia-la-arahide-totul-despre-mame

Specialiștii americani vin cu o veste bună referitoare la alergia la arahide

O veste îmbucurătoare pentru părinţii copiilor cu risc crescut de alergie la arahide vine din partea Academiei Americane de Pediatrie care a anunţat că cei mici pot consuma înainte de a împlini vârsta de un an produse ce conţin arahide. Până în momentul de faţă, în Statele Unite ale Americii, ţară în care unul din 50 de copii de vârstă şcolară este alergic la arahide, recomandarea specialiştilor era ca arahidele şi produsele pe bază de arahide să nu fie consumate de copiii mai mici de un an din pricina riscurilor crescute de reacţii alergice şi chiar complicaţii severe, precum şoc anafilactic.

Mai devreme, mai bine

Sfatul medicilor americani vine pe fondul creşterii numărului de copii cu alergie la arahide. Astfel, specialiștii au ajuns la concluzia că expunerea copilului la compuşii alergenici mai devreme crește șansele ca cei mici să tolereze mai târziu arahidele. La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu cu durata de cinci ani, făcut de un grup de cercetători pe 640 de bebeluşi cu vârsta între 4 şi 11 luni, exponenţi ai copiilor cu risc crescut de alergii, copii ce au fost împărţiţi în două grupe egale. O grupă a primit alimente pe bază de arahide, în timp ce a doua grupă nu a primit astfel de produse. În urma studiului a reieşit că bebeluşii care au consumat alimente cu alune de pământ în ele au avut cu 81% mai puţine alergii la arahide decât grupul de copii care nu a mâncat aceste produse.

Observarea şi testarea, metodă de identificare a alergiilor

Pentru a şti dacă un copilaş face sau nu parte din clasa copiilor cu risc crescut de alergie la arahide trebuie observat dacă, după introducerea alimentelor solide în alimentaţie, acesta nu are o reacţie alergică la ouă sau nu dezvoltă la nivelul epidermei iritaţii sau eczeme. Dacă răspunsul este favorabil, medicii susţin, totuşi, şi efectuarea un set de analize pentru identificarea concretă a alergiilor, înainte de a-i da celui mic alimente pe bază de arahide.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa