(P) Aer mai bun pentru membrii familiei tale

Ileana Mirescu
scris pe
Acum, mai mult ca oricând, calitatea aerului pe care îl respirăm a devenit o mare preocupare. Există vreo modalitate de a ne proteja familiile și de a ne simți cu adevărat în siguranță acasă?
Acum, mai mult ca oricând, calitatea aerului pe care îl respirăm a devenit o mare preocupare. Există vreo modalitate de a ne proteja familiile și de a ne simți cu adevărat în siguranță acasă?

Eforturile pe care le facem pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții nu trebuie să excludă unul dintre aspectele cele mai importante: calitatea aerului. Permanent suntem agresați de inamici invizibili și mai mult sau mai puțin ușor de identificat: alergenii, polenul, acarienii, noxele, mucegaiul, praful sunt prezente oriunde și efectele pe care le au asupra sănătății noastre și a celor dragi de care suntem responsabili, fie ei copii sau persoane în vârstă, nu sunt de neglijat.

De la boli respiratorii până la simptome pe care nu le asociem inițial cu acești inamici, așa cum sunt durerile de cap, starea de nervozitate și o calitate diminuată a somnului, suntem supuși unui risc pe care îl putem diminua considerabil dacă luăm în calcul un dispozitiv ce își poate face loc discret în spațiul camerei noastre. Purificatorul de aer are rolul de a filtra praful, polenul, bacteriile și de a purifica astfel aerul din locuință, ajutând în același timp persoanele sensibile să nu sufere din cauza alergiilor date de animalele de companie, a fumului de țigară, împiedicând în același timp răspândirea bolilor sezoniere și menținând plămânii sănătoși.

Calitatea aerului și importanța măsurătorilor

Conform datelor făcute publice de către United States Environmental Protection Agency, americanii își petrec, în medie, aproximativ 90% din timpul lor în interior, unde concentrațiile unor poluanți sunt adesea de 2 până la 5 ori mai mari decât concentrațiile tipice în aer liber. Situația de la noi din țară este departe de a fi monitorizată corect, iar recentele cazuri de poluare a aerului din Capitală și din zonele adiacente sunt doar câteva exemple de escaladări periculoase a nivelului de noxe ce îi pot afecta pe cei sensibili.

Cu o preocupare de lungă durată în domeniul produselor medicale și pentru asigurarea sănătății, Panasonic este astăzi un nume familiar pe piața purificatoarelor de aer ce oferă caracteristici superioare, cele mai avansate echipamente din această gamă fiind cele din seria F-VXR. Indiferent de anotimp, purificatorul de aer Panasonic F-VXR păzește sănătatea locuinței tale. Iarna, acesta curăță aerul de smog, atacă virușii și bacteriile direct în aer, înainte ca acestea să se disperseze și asigură un nivel confortabil de umiditate în locuință în perioada în care se utilizează intensiv sistemul de încălzire. Primăvara, purificatorul de aer te protejează de polen și reduce alergiile de primăvară. De asemenea, toamna, ești protejat de bacterii și viruși.

Tehnologie pentru o calitate mai bună a vieții

Tehnologia care stă la baza performanțelor avansate este cea proprietară a companiei, denumită Nanoe™. În fapt, aceasta constă în utilizare de mici particule de apă electrostatice atomizate, care ajută la purificarea și la îmbunătățirea calității aerului. Printre avantajele acestei tehnologii se numără dezodorizarea aerului, eliminarea mirosurilor și a polenului și împiedicarea dezvoltării virușilor și a bacteriilor din aer.

Cel mai important efect al tehnologiei este cel antiviral și antibacterian, studiile efectuate dovedind faptul că împiedică formarea a 99,9 % dintre viruși (H1N1) și (H5N1) și 99,9 % dintre bacterii (E.Coli 0157, MRSA). De asemenea, particulele Nanoe™ se atașează pe sebum și formează membrane pe piele, astfel încât pielea este hidratată. Aceasta îmbunătățește textura stratului de cheratină și menține pielea proaspătă și hidratată. În plus, particulele Nanoe™ sunt suficient de mici încât să pătrundă în haine pentru a împiedica dezvoltarea mucegaiului și a dezodoriza. Tehnologia contribuie și la dezodorizarea ambientală, după numai 30 de minute de funcționare reușind să reducă cu până la 90% mirosurile din spaţiul unde este amplasat purificatorul de aer Panasonic F-VXR.

Purificatoarele de aer Panasonic din seria F-VXR nu doar purifică aerul din încăpere înainte de răspândirea substanțelor poluante. Virușii și alergenii sunt captați de fluxul de aer 3D și dezvoltarea acestora este împiedicată grație filtrului „super alleru buster”, iar tehnologia Nanoe îi atacă deja în aer. De asemenea, aparatul menține un nivel de umiditate sănătos și confortabil pe întreg parcursul anului și crește nivelul de umiditate a aerului din încăpere atunci când este necesar.

Purificatorul Panasonic: echipament 2 în 1

Purificatoarele de aer Panasonic din seria F-VXR conțin 2 până la 5 senzori inteligenți. Astfel, toate cele 4 modele includ un senzor de umiditate, ce monitorizează nivelul de umiditate din interior și reglează operațiunea de umidificare pentru a menține umiditatea presetată, și un senzor de mirosuri, ce detectează intensitatea mirosurilor și controlează modul de operare și viteza de eliminare a mirosurilor. Vârful de gamă, modelul F-VXR90G include în plus alți trei senzori, un senzor de activitate umană ce monitorizează mișcările persoanelor și reglează viteza de operare pentru a colecta substanțele poluante înainte ca acestea să se răspândească, un senzor de lumină ce detectează intensitatea luminoasă din interior și reglează luminozitatea indicatoarelor de pe panoul de control, precum și un senzor de praf al cărui rol este de a detecta concentrația particulelor de praf și de a regla modul de operare și viteza de colectare a acestora.

Filtre de ultimă generație

Procesul de filtrare se bazează pe sistemul de filtru compus HEPA cu o tehnologie de filtrare 3 în 1 și cu o durată de viață de până la 10 ani, avantaj deloc neglijabil. Primul strat îl constituie filtrul „Super alleru-buster”, catehina din ceai verde și enzima antibacteriană care atacă împreună alergenii, virușii și bacteriile, iar filtrul dezodorizant cu cărbune activ elimină mirosurile, precum mirosul animalelor de companie, fumul de țigară și mirosul deșeurilor menajere.

Filtrul compus HEPA beneficiază de aprobare cu sigla Allergy UK seal of approval™. Produsele care afișează această siglă sunt testate din punct de vedere științific de către organisme independente și au rezultate dovedite privind reducerea/eliminarea/restricționarea alergenilor din mediul de interior, fiind certificate ca eficiente în a ajuta utilizatorii să-și reducă expunerea la alergeni. Curățarea filtrului compus HEPA este ușoară: pur și simplu atașează o perie sau o sculă cu deschizătură la duza aspiratorului și curăță praful de pe suprafața filtrului.

Dimensiunile maxime ale dispozitivului sunt de aproximativ 40 cm lățime și 64 cm înălțime și adâncime 30 cm, volumul de aer filtrat de echipament în modul combinat de purificare și umidificare fiind cuprins între 3,4 și 7,4 m3/minut, ceea ce înseamnă că aerul dintr-o cameră de 20 m2 va fi primenit în interval de 7-15 minute.

Cu o ofertă ce include patru modele în cadrul seriei de purificatoare de aer F-VXR dotate cu caracteristici tehnice variate, însă având numitor comun tehnologia de vârf Nanoe™, Panasonic răspunde cerințelor diverselor categorii de cumpărători. Pentru a analiza detaliile tehnice ale echipamentelor, vă invităm să vizitați site-ul dedicat și să apelați la consultanții de vânzări ai partenerilor noștri, ce vă pot oferi sfaturi prețioase la modul în care puteți alege un purificator de aer în funcție de necesitățile dumneavoastră.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa