7 semne care arată că trebuie să mergi cu copilul la medic

Alexandra Constantin
copil medic mama

Problemele de sănătate ale copilului sunt experiențe dificile pentru orice părinte. Dar multe dintre aceste neplăceri pot să fie evitate dacă se recunosc din timp simptomele specifice. Îți spunem care sunt semnele care arată că trebuie să mergi cu copilul la medic, potrivit experților citați de www.brightside.me.

Semne care arată că trebuie să mergi cu copilul la medic: alunițe și-au modificat dimensiunea

alunițele la copii

Ai observat de ceva timp că alunița pe care o are copilul și-a modificat forma sau culoarea? Atunci nu ezita să faci cât mai rapid o programare la medic. Bine este să urmărești forma și dimensiunile alunițelor pe care le are copilul de-a lungul timpului.

A început să-i cadă părul

copil perie mama

 

Un alt semn care necesită cât mai rapid control medical este și căderea părului, indiferent că este vorba doar de anumite porțiuni sau per total, arată www.brightside.me. De multe ori acest lucru poate să fie favorizat de anumite deficiențe de vitamine și minerale. Cu toate acestea, adevărata cauză o poți afla doar în urma unei vizite la medic, respectiv a unui set de analize.

Semne care arată că trebuie să mergi cu copilul la medic: schimbarea comportamentului

Se știe că pofta de mâncare a copilului poate să fie mai redusă pe perioada erupției dentare sau atunci când este el este bolnav. Nu amâna însă vizita la medic dacă observi că micuțul nu prea mai mănâncă, dacă are dificultăți când vine vorba de programul de somn sau dacă se mișcă tot mai puțin.

Se modifică dimensiunea capului

Bine este ca orice părinte să știe că fontanela de la nivelul capului o să se închidă pe măsură ce copilul crește. În schimb, un semn care arată că trebuie să mergi cu copilul la medic este chiar faptul că fontanela devine tot mai mare sau dacă se modifică dimensiunea capului.

Semne care arată că trebuie să mergi cu copilul la medic: nu mai aude bine

auz bebeluș

Printre semnele care arată că este bine să mergi cu copilul la medic și numără și posibilele dificultăți de auz. Sună și fă o programare la doctor dacă observi că se întâmplă tot mai des ca micuțul să nu reacționeze atunci când îl strigi sau când sunt zgomote destul de mari în jurul lui și el pare să nu le audă.

Îi este sete mai tot timpul

apa minerală

Îți spune tot mai des în ultima perioadă că îi este sete și îți cere apă? Nu lăsa lucrurile să treacă de la sine, mai ales că acesta este unul dintre semnele mai multor probleme de sănătate, printre care diabetul. 

Semne care arată că trebuie să mergi cu copilul la medic: a început să sforăie

Nu trebuie să te impacientezi dacă observi că micuțul are momente când respiră mai tare (zgomotos) în timp ce doarme. Cu toate acestea, sforăitul puternic este unul dintre indiciile posibilelor probleme respiratorii. Este cu atât mai periculos să ignori astfel de semnale, mai ales că ele pot să arate și prezența unor infecții în organism.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Te-ar mai putea interesa