Săptămâna dintre sărbători. Cum să te bucuri de ea

Daniela Ghiorghe
saptamana dintre sarbatori

Cum te distrezi în sezonul sărbătorilor? Ești pregătită pentru Noul An? Ești odihnită și te bucuri de timpul liber? Sau lucrezi în săptămâna dintre sărbători și simți că nu așa trebuia să ți le petreci? Sărbătorile și sfârșitul anului reprezintă o perioadă de reflecție pentru mulți oameni. Însă modul în care reflectăm aceste gânduri și cum vedem lumea pot să facă o mare diferență referitor la starea de spirit. Așteptările irealizabile în privința noastră sau a celorlalți pot cauza probleme, mai ales în această perioadă, scrie psychologytoday.com.

Ce te face fericită? Cine sunt acei oameni care par că au sărbători fără cusur? Cei care se întorc la muncă după un sezon plin, odihniți și mulțumiți? Răspunsul este legat de responsabilitate. Decât să ne așteptăm ca alți oameni să ne facă fericiți, ar trebui să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră. Doar noi putem să ne facem să ne simțim mai bine. Benjamin Franklin a spus un lucru nemaipomenit: „Constituția doar le dă oamenilor dreptul să caute fericirea. Dar tu trebuie să o găsești.”

Dacă ai nevoie de puțină încurajare, mai jos găsești câteva sfaturi ca să te ajute:

  1. În loc să-i întrebi pe alții ce au făcut în concediu, întreabă-te pe tine dacă te-ai simțit bine. Dacă răspunsul este nu, hotărăște-te să schimbi acest lucru în anul care urmează. Dacă funcționează, fii mândră de tine!
  2. În loc să te gândești la modul în care au reacționat oamenii din jurul tău, mai bine gândește-te la starea ta de spirit. Ești importantă pentru oamenii dragi. Dă-ți seama cât de crucial este să fii autentic în zilele noastre și cât de mult este apreciat acest lucru.
  3. Nu te compara cu toată lumea din jurul tău. Fiecare are ritmul său și se dezvoltă diferit. Dacă vrei să-ți îmbunătățești viața, stabilește-ți țeluri și începe să lucrezi la ele. Însă nu fii prea aspră cu tine dacă nu reușești. Se mai întâmplă.
  4. Dacă provii dintr-o familie disfuncțională, încearcă să înveți cât mai mult din această experiență. Dă-ți seama ce vrei să schimbi în propria viață și încearcă să te vindeci. În privința ta, tu îți controlezi starea de spirit.
  5. Dacă ți se pare că lumea din jurul tău te dezamăgește din cauza unor motive variate, gândește-te la o metodă prin care să faci o diferență. Încearcă să fii mai bună sau să ajuți în felul tău.

Dacă vrei ca viața ta să fie mai bună, începe să lucrezi la asta. Nimeni nu o va face în locul tău. Trăiește fiecare zi ghidată de propriile valori.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa