Rutina de culcare pentru copii, pe zodii

Alexandra Irimiea

Rutina de culcare nu e aceeași pentru toți copiii. Unii vor să mai tragă puțin de timp, iar alții devin morocănoși dacă se depășește ora obișnuită. Iată cu ce te poți confrunta înainte de culcare, în funcție de zodia copilului tău.

Nu credem neapărat în horoscop, dar ne place să-l auzim sau să-l comentăm cu prietenii. Iar când cunoaștem pe cineva, nu poate lipsi clasica întrebare: „Tu ce zodie ești?“.

Și atunci când suntem la o cafea sau în parc, noi, mămicile, mai vorbim uneori și despre diferențele dintre copiii noștri în raport cu semnul zodiacal sub care s-au născut. Al meu e Taur, d-aia e așa încăpățânat sau Al meu e Săgetător și nu mai pot să-l iau de afară. Bineînțeles, toți copiii sunt unici, dar unele asemănări ne uimesc uneori.

Ei bine, cei de la PopSugar.com au alcătuit o listă cu provocările la care să te aștepți atunci când îl pregătești pe cel mic de culcare. Deci, în ce zodie e copilul tău ca să-ți spunem ce probleme ai? 🙂

Rutina de culcare pentru copiii în Berbec

Părinții care au un mic Berbecuț ce aleargă toată ziua de colo colo trebuie avertizați. Ei nu se lasă ușor păcăliți de o rutină de somn. Nici nu vor să audă de culcare până când nu simt ei că sunt obosiți. Și chiar dacă reușiți să-i faceți să adoarmă, să nu vă surprindă dacă se vor trezi în mijlocul nopții și vor vrea să… se joace. De aceea este esențial să vă asigurați că și-au consumat energia înainte de a-i băga la pat.

Rutina de culcare pentru copiii în Taur

 

Simți că ai un copil foarte încăpățânat? Ei bine, nu degeaba s-a născut în zodia Taurului. În plus, când e vorba de culcare, are câteva trucuri și știe exact cum să te facă! Chiar se poate preface că a adormit pe canapea ca să te păcălească să-l lași acolo peste noapte. Iar după ce ai plecat dă drumul la televizor și stă cât vrea, în timp ce tu dormi cuminte. Bun trucul, așa-i? Șmecheria este ca tu să fii mai… șmecheră ca el. Taurii sunt mari amatori de plăceri, așa că tranformă rutina de culcare în ceva ce abia așteaptă. Fie citiți despre planete, fie faceți umbre pe tavan, fie povestiți. Tu îl cunoști mai bine și știi ce îl încântă.

Rutina de culcare pentru copiii în Gemeni

spălatul pe dinți

Ai un copil în zodia Gemeni? Atunci știi cât de repede se poate răzgândi. Acum îl vezi cuminte că-și pune pijamalele și se spală pe dinți, acum vine alergând la tine să-i mai citești o poveste. Iar atunci când ești foarte obosită și vrei să dormi, seara poate deveni dificilă. Ce poți face? Să te lași dusă de val, să fii pregătită pentru fiecare situație. Bineînțeles, asta numai rutină de culcare nu se poate numi.

Rutina de culcare pentru copiii în Rac

Micuții Raci își pot schimba starea de spirit într-o fracțiune de secundă. Sunt temperamentali, iar rutina de culcare este esențială pentru ei. E posibil să te întrebe vrute și nevrute înaine să adoarmă, dar încearcă să te ții de program. Dacă nu și-au făcut somnul, sunt și mai indispuși a doua zi. Așa că nu-ți permiți să piardă ore prețioase de odihnă.

Rutina de culcare pentru copiii în Leu

copii parinti pat

Nu e Leu degeaba! Copilul născut în această zodie crede că este regele junglei, așa că te poți aștepta la proteste când se dă stingerea. În plus, se pricepe foarte bine să-și convingă frații mai mici să se alăture protestului. Așa că trebuie să găsești o cale inteligentă de a face „regele“ să abdice la pat.

Rutina de culcare pentru copiii în Fecioară

Ce au toate Fecioarele în comun? Sunt perfecționiste până în măduva oaselor. Ce înseamnă asta? Rutina de culcare este fixă și nu se poate schimba. Vrei să-ți bagi micuța Fecioară la somn mai devreme? N-ai nicio șansă.

Rutina de culcare pentru copiii în Balanță

Toate Balanțele iubesc armonia și… echilibrul, așa că rutina de culcare pentru copiii din această zodie trebuie să fie la fel. Chiar dacă sora mai mare poate sta trează până la 10.00-11.00 seara, copilul din Balanță are nevoie de rutina lui.

Rutina de culcare pentru copiii în Scorpion

mama copil citesc

 

Ai grijă cu micuții Scorpioni. Sunt foarte pricepuți să-ți citească limbajul corpului și imediat te simt când ești pe cale să cedezi. Te gândești că îl mai poți lăsa 20 de minute să termine jocul video pe care l-a început? E posibil ca 20 de minute să dureze mai mult, iar rutina de culcare să fie dată peste cap.

Rutina de culcare pentru copiii în Săgetător

copii care sgtau pe tableta noaptea

Copiii în Săgetător sunt de fel neliniștiți, ceea ce înseamnă că nu sunt prea doritori să se culce la ora stabilită. Problema este că pot fi destul de liniștiți… așa că te pot păcăli ușor că dorm când, de fapt, se joacă până târziu.

Rutina de culcare pentru copiii în Capricorn

Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor

Dacă ai un copil în zodia Capricorn, te poți considera norocoasă când vine vorba despre rutina de culcare. De obicei, micuțul nu se dă în vânt după riscuri. Dar copiii sunt copii, așa că nu fi surprinsă dacă îl prinzi că mai citește câteva pagini și după ce ai dat stingerea. Însă Capricornii sunt ambițioși, așa că poți sta liniștită că mica lui aventură nu este periculoasă, ci pentru dezvoltarea sa personală.

Rutina de culcare pentru copiii în Vărsător

Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și al copiilor

Vărsătorii sunt buni comunicatori, dar acest lucru poate fi o sabie cu două tăișuri când vine vorba despre rutina de culcare. La ce te poți aștepta din partea micuțului tău Vărsător? Să-ți aducă argumente solide cu privire la motivele pentru care ar putea depăși ora de somn. Nu înseamnă neapărat că încep să plângă și să țipe, dar au modalitatea lor de a te convinge să-i mai lași o jumătate de oră din când în când.

Rutina de culcare pentru copiii în Pești

efectele televizorului asupra copiilor băiat cu telecomandă

Peștii au darul de a duce cuvântul „sensibilitate“ la următorul nivel. Și nu pentru că exagerează, dar micuții născuți în această zodie sunt foarte sensibili la energiile din jurul lor. Acest lucru înseamnă că imaginația lor zburdă liberă, mai ales după ce apune soarele. Așa că vor fi convinși că sunt fantome în dulap, monștri sub pat și că aud sunete din baie. Tu, ca părinte, trebuie să fii atentă la ce programe TV se uită înainte de culcare… mai ales dacă este ceva înfricoșător.

Ei, cum ți s-au părut aceste idei? Ai găsit asemănări cu comportamentul copilului tău?

Dacă acest articol ți s-a părut util, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa