Rolul parintelui in etapa copilului de 5-6 ani

TOTUL DESPRE MAME

Copilul de 5 ani are nevoie de sustinere si de incurajare, mai ales daca te pregatesti sa-l dai la scoala. Va incepe sa observe ce fac ceilalti copii si va avea nevoie de ajutorul tau daca va vrea si el sa faca precum ceilalti copii, de exemplu sa faca tumba sau sa inalte un zmeu.

Poti sa-ti ajuti copilul si sa-i creasca increderea in sine daca te concentrezi pe puterile lui speciale.

De exemplu, daca ai observat ca e talentat la desen, fa galerii lunare cu operele lui de arta, lauda-l si incurajeaza-l. Poti sa-l faci constient si mandru de realizarile lui daca ii dai mici sarcini prin casa.

Petreceti timp impreuna

Daca exista un frate mai mic in familie, copilul tau va fi gelos ca ii acorzi celui mic mai multa atentie.

Asigura-te ca aveti si momente in doi pe care sa le impartiti doar voi si de care sa va bucurati doar voi.

Baietii de 5 ani au nevoie de ajutor special de la tati sau de la un barbat apropiat familiei. Copiii au sansa sa vada indeaproape cum se comporta femeile, dar ar vrea sa stie si cum e de partea barbatilor. Daca baietii petrec mai mult timp cu tatal sau cu un prieten al familiei va prinde mai mult curaj si mai multa indemanare in legarea unor relatii cu persoane de acelasi sex.

Joaca si educatia

Copiii de 5 ani se bucura la orice tip de joc din toata gama variata, asa ca deghizati-va, faceti un teatru de papusi si tot asa. Ofera-i cadrul in care sa decupeze, sa deseneze si sa coloreze, sa potriveasca lucruri si sa asculte muzica. Nu uita de povesti, sunt foarte importante.

La aceasta varsta, copiilor le place sa afle cat mai multe, sa descopere, iar tu poti fi profesorul si ghidul in aceasta calatorie. Odata ce incepe scoala, e recomandat sa vorbesti cu invatatoarea si sa vezi cum se descurca in noul mediu. Acorda-i timp sa-ti povesteasca despre noua zi de scoala.

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa