Momente jenante inevitabile pentru părinți

Iulia Mirică
momente jenante

Când ţi se întâmplă, ai impresia că doar tu ai ghinionul acesta. Şi simţi priviri în ceafă, plus că ai putea jura că toată lumea strâmbă din nas şi te priveşte cu superioritate. Scarymommy.com a trecut în revistă câteva momente jenante.

În seria momentelor jenante demne de amintit se numără și vizita la supermarket a mămicilor. Pe lângă faptul că trebuie să nu uite nimic de pe lista de cumpărături, trebuie să supravegheze mânuțele copiilor, care parcă sunt făcute să dărâme tot de pe rafturi sau să pună orice în coșul de cumpărături. Iar rugămințile copiilor când ești la coadă să plătești sunt cu greu combătute. Ca să nu mai spunem de momentul când îți dai seama, după ce ai descărcat tot coșul la casă, că ți-ai uitat portofelul acasă. Iar în spatele tău s-a format o coadă impresionantă.

Vizitele la doctor sunt un deliciu. În momentul în care doctorul se întoarce o clipă cu spatele, nu știi niciodată ce poate dispărea din cabinetul medicului. Sau s-ar putea să îi displacă injecțiile sau consultația primită și să-i dea o lecție doctorului. Tu va trebui să rabzi, să-ți ceri scuze și să-l înveți pe cel mic de ce este greșit comportamentul său.

Nu este imposibil nici să întârzii atât de mult să-l iei pe cel mic de la grădiniță, încât educatoarea să-ți arunce o privire care te va urma toată viața ta. Dar nu ai făcut acest lucru intenționat, doar că ești prea rușinată încât să stai să povestești toate lucrurile care te-au împiedicat să ajungi mai devreme.

Ai întâlnit multe momente jenante ca părinte. Nu unul, nu două, ci poate un milion. Iar motivul pentru care vorbim despre acest lucru este faptul că ar trebui să știi că nu ești singură și că tuturor părinților li se întâmplă. Dar asta nu te face un părinte rău. Nu este vina ta că piticul tău i-a dat un picior doctorului când îl consulta. Tu l-ai învățat bunele maniere. Dar nu vrea să le urmeze mereu.

Toate aceste lucruri sunt normale și fac parte din procesul de dezvoltare a celui mic. Însă nu le face mai puțin jenante. Sau pe tine să te simți mai bine. Dar câteodată te simți mai bine știind că nu ești singurul părinte care trece prin asta. Nu ești singura care e în grabă să ia copilul de la grădiniță, să facă cumpărăturile, să meargă la serbare. Uneori, ai un milion de lucruri de făcut și unele detalii îți scapă. Așa că, data viitoare când te afli într-un moment jenant, uită-te în jur și dă-ți seama că toată lumea se confruntă cu ele.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa