Michael Thompson, într-un nou eveniment la Cluj

TOTUL DESPRE MAME
thompson-totul-despre-mame

Michael Thompson va vorbi cu părinții din Cluj despre „ce putem face pentru a-i ajuta pe copii să aibă succes la școală și în viață?”

Psihologul Michael Thompson se va afla din nou alături de părinţii din România pe 21 martie, prin două conferinţe care se vor desfășura la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. Acest important eveniment de parentaj al anului își propune să dărâme miturile construite în jurul masculinității și stereotipurile legate de viața emoțională a băieților, plecând de la ideea ca este important să cunoaștem și să integrăm în familiile noastre teoriile psihologice si educaționale care îi vor ajuta pe părinţi să aibă o bună comunicare și o dinamică armonioasă în relația părinte-copil.

Două sesiuni de parenting pentru părinţii responsabili

Evenimentul va fi împărţit în două părţi, care vor fi precedate de un mic dejun cu tăticii, eveniment dedicat în exclusivitate taţilor şi importanței lor în viața copiilor. Cele două sesiuni de parenting se vor axa pe natura băieților – cum să înțelegem mai bine băieții, cum să le protejăm viața emoțională, în ce fel trebuie să ne comportăm cu băieții, ca părinți și educatori, dar şi pe modul în care să creștem copii responsabili şi ce putem face ca părinți și dascăli pentru a-i ajuta pe copii să aibă succes la școală și în viață și pentru a fi fericiți.

Prin intermediul acestor sesiuni, cei prezenţi vor înțelege de ce în educația copiilor consecvența trebuie să devină lege și vor învăța cum trebuie să comunicăm cu copiii pentru ca ei să înțeleagă ce înseamnă un comportament responsabil. Totodată, ei vor afla răspunsurile la următoarele întrebări: Ce fel de efecte produc diferitele stiluri de parentaj? Care stil de educație ajută la formarea unui copil competent? Dr. Thompson se folosește de cazuri reale și de rezultatele unor studii pentru a evidenția efectele produse de diversele stiluri parentale și oferă o rețetă „de suflet” pentru a crește copii fericiți, echilibrați, integri, încrezători în forțele proprii, cu un sistem de valori sănătos.

Băieții, victimele unor stereotipuri legate de masculinitate

Nu vor lipsi explicaţiile detaliate referitoare la călătoria, din punct de vedere psihologic, pe care copiii o parcurg de-a lungul anilor petrecuți în școală, dar şi la motivația copiilor, care nu este neapărat legată de note. Psihologul american va mai vorbi pe larg şi despre faptul că de la cele mai fragede vârste, băieții sunt victimele unor stereotipuri legate de masculinitate: băieții/bărbații nu își arată sentimentele, nu le place nimic ce ar putea fi considerat feminin, evită să-și arate slăbiciunile sau să pară vulnerabili. Crescând cu aceste prejudecăți, un băiat poate deveni retras, frustrat, cu mari dificultăți de adaptare. De aceea, Michael Thimpson le va explica părinţilor cum să evite aceste capcane și cum să-i ajute pe băieți să crească armonios, să fie echilibrați și să își dezvolte în mod sănătos stima de sine, astfel încât la adolescență să rămână pozitivi, adaptabili și deschiși din punct de vedere emoțional.

Michael Thompson sau specialistul apreciat de părinții de pe întreg mapamondul

Psiholog specializat în consilierea copiilor și a familiilor acestora, Michael G. Thompson este consultant și autor al mai multor cărți pe teme de educație și parentaj, fiind invitat ca speaker și consultant în peste șapte sute de școli din Statele Unite. El a susținut conferințe în școli internaționale din întreaga lume şi a fost invitat să vorbească în emisiuni celebre de televiziune de peste Ocean. Totodată, articole scrise de el au apărut în publicații reputabile în Statele Unite, cum ar fi „The New York Times”, „The Washington Post”, „Newsweek”, „Time”, „U.S. News” și „World Report”.

Prin efortul întregii echipe, și în special al Otiliei Mantelers, coodonatoarea colecției Parentaj, Editura Herald a făcut o premieră din traducerea, publicarea și promovarea cărților lui Michael Thompson în România. Până în acest moment, au apărut la Editura Herald 3 dintre cele mai apreciate cărți ale lui Michael Thompson: „Crescându-l pe Cain”, „Prieteni buni, dușmani aprigi” și „Educație fără constrângeri”.
Participarea la conferinţă se face pe bază de bilet. Biletele sunt disponibile la adresa: mthompson.edituraherald.ro si pot fi achiziţionate până la data de 20.03 prin plata online cu cardul. Detalii despre conferinţă se pot accesa direct din site-ul dedicat evenimentului la adresa [email protected].

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa