Matematica se învață din jocurile cu mama

Cristina Călin, redactor-șef
matematica

  Studiul matematicii de la vârste fragede este la fel de important pentru copii cum este și învățarea limbajului. Cercetătorii scot la iveală faptul că cei care dovedesc că au aptitudini pentru studiul matematicii de mici vor avea rezultate mai bune la școala decât cei care deprind cititul mai repede, de exemplu, potrivit unui studiu publicat de sciencedayly.com.

  Cât de importantă este stimularea copilului în primii trei ani de viață

  Micii matematicieni au șanse și să câștige mai mulți bani față de cei îndreptați mai degrabă spre litere. Mamele joacă un rol important în tot acest proces. Cercetarea arată că micuții ai căror mame s-au jucat cu ei, mai ales jocuri ce au implicat sortarea și etichetarea obiectelor, au avut rezultate mai bune la matematică sau la activități asociate acesteia, după vârsta de 5 ani.

  Jucării pentru copii de un an

  Studiul a fost realizat de cercetători de la Boston College și a fost publicat în Child Development Journal.  Copiii participanți la studiu au avut parte de implicarea mamelor lor începând de la vârsta de 3 ani în jocuri ce implicau sortarea de diverse obiecte sau jocuri de rol ce implicau folosirea casei de marcat.

  Copilul tău calculează pe degete? Va avea rezultate la matematică!

  Abilități matematice, salariu mai mare

  140 de femei și copiii lor, cu situații economice diferite și aparținând de diverse grupuri etnice, au fost studiate timp de 3 ani. Suportul mamelor a însemnat joaca de-a număratul obiectelor, recunoașterea cifrelor sau sortarea obiectelor în funcție de dimensiune. Rezultatele s-au văzut la testele pe care preșcolarii le-au dat și care au avut drept subiect matematica. Mai târziu, diferențele dintre cei cu care mamele s-au jucat și cei cu care nu, au fost mult mai evidente.

  Dezvoltarea copilului de patru-cinci ani din punct de vedere fizic, psihic și intelectual

  „Mulți copii mici pot număra de la 1 la 10 fără a înțelege în mod conștient ceea ce fac si fără a ințelege noțiunea de număr”, a declarat Beth Casey, profesor emerit la Boston College, cea care a coordonat studiul. Ea le recomandă părinților ca jocurile să aibă loc în timpul cumpărăturilor, punându-i pe cei mici să numere câte mere sunt în coș, de exemplu. Aceste jocuri, spun cercetătorii, sunt esențiale pentru înțelegerea unor noțiuni abstracte cum sunt numerele.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa